Той я заряза грозно, но сега тя е най-богатата жена в Америка

Бившата съпруга на основателя на Amazon Джеф Безос се превърна в най-богатата жена в Съединените щати, съобщи Форбс.

През юли 2019 г. при развода си Макензи Безос получи 4% от най-големия онлайн магазин в света. По време на бракоразводното дело делът възлизаше на 38,3 милиарда долара. В рамките на пандемията обаче акциите на Amazon достигнаха нови висини и в момента Макензи е собственик на 62,3 милиарда долара. Така тя задминава Алис Уолтън, дъщерята на основателя на Walmart Сам Ултън, чието състояние възлиза на 57,3 милиарда.

Най-богатата жена в света обаче си остава наследничката на козметичния гигант "Л'Ореал" Франсоаз Бетанкур Майерс, чието състояние е 64 милиарда долара



Самият Джеф Безос разполага със 188.2 милиарда долара, а съвсем скоро Форбс обяви, че той е първият мъж, чието състояние е преминало границата от 180 милиарда.

Amazon стартира бизнеса си през 1994 г., когато в него се продават книги и музика. В наши дни в магазина могат да се намерят всякакви стоки.



Джеф и Макензи се срещат преди основаването на мултимилонната компания и се сгодяват само три месеца след като се запознават. Шест месеца по-късно вече са сключили брак, който продължи цели 25 години. Двойката има четири деца.

След развода им жълтите медии в Америка разпространиха информацията, че причина за раздялата им е извънбрачната връзка на Джеф с водещата и продуцент Лорън Санчез. След разкритията двойката направи връзката си публична.

View post on Instagram