"През каквито и тъмни моменти от живота си да минаваш светлината винаги те следва", каза в интервю за БГНЕС певицата Тони, която се завръща с нова песен и нова благотворителна цел.

След две години отсъствие от музикалната сцена Тони се завръща по-искрена, по-открита и по-съпричастна отвсякога. Партньор в поредното й добро дело е певицата Рут Колева. Кадифените им гласове се преплитат в чувственото парче "Brake of Day" ( "На зазоряване").



Песента е създадена в помощ на фондация "Аз Мога", която помага на деца с неравностойно положение. Това е вторият безкористен музикален проект на Тони като дългогодишен посланик на фондацията. Той е дело на норвежкия продуцент и китарист Мадс Хауге и на Тина Дико.

Видеоклипът към песента, със специалното участие на актьора Борис Георгиев, впечатлява с интересен и нестандартен сюжет.

Борис Георгиев

В него двете изпълнителки се превръщат в кукли, които "на зазоряване" оживяват. Идеята е на режисьора Адриана Янкулова, а зад камерата е операторът Петко Лунгов.

Адриана Янкулова



"Това лято успях да взема правата за песента и видеото. Новият аранжимент го направи Светлин Къслев. Абсолютно целият екип се включи безвъзмездно. Стана много интересна субстанция и много нестандартен клип", разказа Тони.



Не е случайна светлината, която "озарява" двете изпълнителки в края на видеото. "Идеята е, че на зазоряване е времето, когато светлината изгрява. За това я преплетохме с тази благотворителна цел. Хората минават през всякакви трудни етапи от живота си, но винаги светлината ги води. През каквито и тъмни места да минаваш, трябва да я следваш. Това е посланието на песента", обясни изпълнителката.



"От дълги години съм посланик на фондацията. Те предложиха да направя песента заедно с Рут. Срещнахме се, тя чу парчето и много й хареса. Записахме го за много кратко време и стана страхотно" .



Дуетната й половинка Рут Колева не успя да присъства на промоцията на клипа, тъй като работи по новия си албум в Холандия. Тя направи видео поздрав, с който обеща съвсем скорошна среща с почитателите си.

Вечерта продължи с акустично и пречупено през душата на пианиста Краси Тодоров представяне на някои от най-големите сингли на Тони - "Всичко било е насън", "Както преди" и много други, на които приятелите и колегите на певицата останаха да се насладят с чаша вино.