Автор
Весела Георгиева

Топ ресторантьор чака Илон Мъск в село Стакевци

Еха! Отдавна не бяхме "влизали" в устата на света с нещо хубаво. И ето ти прекрасен повод - една снимка на родна забележителност, направена от български фотограф. А най-любопитната подробност е, че самият Илон Мъск, повелителят на Космоса, е забелязал кадъра. И го е коментирал!

Най-богатият човек в света коментира фотография на Владислав Терзийски в Туитър. На снимката е запечатана Белоградчишката крепост.

Терзийски прави снимката преди 4 години. За да получи кадърът такъв, какъвто си го е представял, ходи на мястото поне 10 пъти, пише Bulgaria On Air. И точно тази снимка, и то сега, попада в полезрението на най-богатия човек.

"И си викам - а, това е колаж. Не може да е истина. Но после влязох и видях, че е истина. Явно Мъск следи страницата и я е видял", споделя авторът.

Мъск пише под снимката, че това място му напомня на пейзаж от популярната видеоигра "Огнения пръстен".

Терзийски, който никога не е играл тази игра, решил да отговори на милиардера. И то два пъти.



"Написах му нещо глупаво, но не помня какво. Беше в неговия дух. Мисля да го бъзна за неговите електрически коли нещо", казва фотографът.

Терзийски се занимава с фотография от 20 години. Снимал е на много места по света, но мечтае за Канада.

Цялата тази история получи отзвук и на правителствено ниво. Министърът на туризма покани Илон Мъск в България, а по-късно потвърди, че поканата май ще има утвърдителен отговор...

Оказва се, че топ ресторант в района е получил имейл, в който се казва, че Илон Мъск планира да посети мястото, което е сбъдната мечта на двама млади хора - Филип и Яна, през април 2023 г. Става въпрос за гурме ресторант в село Стакевци. В заведението се сервира вечеря по... терлици.

Ако визитата се случи, това ще бъде невероятен тласък за туризма в района, коментират всички. И отправят апел към кмета да асфалтира поне централната улица.

Информацията предизвика куп коментари и в социалните мрежи.

Хора, ама ние си знаем, че България е красива. И че има места, които биха привлекли вниманието на милиони туристи. Просто презентацията ни куца, рекламата, маркетингът. Пера, за които даваме луди пари, но явно не в правилната посока и на правилните хора... И не е нужно Илон Мъск да ни го казва.

Всъщност трябва да се замислим за важността на региона, от който сме част. Преди броени дни Мъск покани приятели на парти в замъка на Дракула в Румъния. Сега е обърнал поглед към Белоградчик... Може би нашите земи тук притежават нещо, за което ние не знаем? Или просто не ценим, това, което имаме?