Автор
Woman.bg

Това е човекът, който спаси Сашко и се отказа от наградата

Да ви представим героят на деня: Веселин Георгиев. Той, заедно със своя приятел Милко Михалков успяха да открият изгубеният Сашко в труднодостъпна местност в пернишко. Двамата са от клуба по делтапланеризъм Похвално е, че Веско не иска паричната награда, предложена от бащата на Сашко. Двамата смели мъже са били още от първата нощ с останалите доброволци и до последно не са се отказали да търсят изгубеното момче.

Те бяха изключително развълнувани и съпричастни към болката на другите. Споделиха, късметът да намерят Сашко е бил на тяхна страна.

Но това не е просто късмет, всичко това е в резултата на упоритото им търсене. Те не се отказаха до последно и затова развръзката е толкова щастлива. Най-вероятно Сашко нямаше да може да издържи още дълго време сам в гората.

Веско видял детето пръв. „Не можах да повярвам. Гледах го, докато не помръдна и тогава се втурнах,“ разказа той.

Милко заяви, че детето е герой. Само е оцеляло толкова дни сред природата. „Не спекулирайте, че е бил отвлечен и после оставен тук. Сам се е борил и е оцелял.“
По-рано днес детето беше намерено в изоставен завод край радомирското село Червена могила.

Наистина има смисъл от човешката доброта и взаимност!
Благословени да са всички, които до последния миг не спряха да вярват в щастливата развръзка!

Валерия Велева

***

Героите на България през последните години са доброволците - при бедствения пожар на Витоша, при наводнинията в Аспарухово, Бисер, карловските села, при търсенето на изчезнали хора. Те са една от малкото спойки на нормалността, които все още ни свързват едни с други като общество. На тях ще разчитаме, за да се завърнем там, където няма да се разпаднем и изчезнем - в грижата и взаимността.

Евгени Димитров - фотограф



Четете още: Какви са били първите думи на Сашко, когато са го открили