Автор
Woman.bg

Това момче, болно от аутизъм, получи най-мечтания подарък за рождения си ден!

Колкото и да не ни се вярва понякога, добри хора все още съществуват. Ако вие сте от скептиците, които не приемат твърдението ни за чиста монета, бързаме да се обосновим с една реална и стопляща сърцето история.

Главно действащо лице в нея е едно младо момче от Великобритания на име Оли, което страда от аутизъм. Малко преди да стане на 15 той сам си пише няколко поздравителни картички, които възнамерява да отвори и прочете в деня на рождения си ден. На въпрос на майка си защо прави това, той ѝ признава, че много обича да чете картички, а тъй като почти няма приятели, знае, че няма да получи такива.

Майка му Карън споделя, че това признание е разбило сърцето ѝ. Натъжена, но твърдо решена да зарадва момченцето си, тя пише в социалната мрежа съобщение, в което моли близки и приятели да напишат и пратят на сина ѝ картичка по случай рождения му ден. Карън разкрива, че не е очаквала Оли да получи повече от десет - двайсет поздравителни телеграми, затова и когато съобщението ѝ е споделено повече от 25, 000 пъти и има повече от 1 000 коментара, голяма част от които са от хора, споделящи, че са изпратили картички на Оли и те би трябвало да са при него в деня на рождения му ден, тя не може да повярва.

Една от картичките, които Оли сам пише за себе си

Учудването ѝ е още по-голямо, когато на рождения си ден момченцето получава над 8 000 картички, включително и такива изпратени чак от Австралия и Бразилия. Разбира се, на седмото небе от щастие е не само Карън, но и самият Оли. Той признава, че това е бил най-прекрасният и вълнуващ рожден ден в живота му, а Карън допълва, че за мнозина това може да са просто писма, но за нея и всички обвързани по някакъв начин с болестта аутизъм този жест на любов и милосърдие е знак, че обществото е съзряло да приеме аутистите и да не ги обрича на живот в изолация.

Пощальоните с картичките за Оли

Карън и Оли