Автор
Woman.bg

Традициите не са това, което бяха: Гей сватба в кралското семейство

Традициите не са това, което бяха. След като преди месец британското кралско семейство прие в редиците си мулатка, сега стана ясно, че ще допусне и първия гей брак.
Това лято под венчилото ще мине братовчедът да кралица Елизабет II - лорд Ивар Маунтбатън, който през 2016 г. обяви, че е хомосексуалист. Той ще сключи брак с половинката си Джеймс Койел.

Още по-интересно е, че до олтара ще го съпроводи не кой да е, а бившата съпруга на лорда - лейди Пени Маунтбатън. Двамата имат три дъщери.

"Идеята беше на момичетата. Развълнувах се много", каза пред „Дейли мейл“ Пени.

По думите на 55-годишния Маунтбатън кралските му роднини знаят за плановете му и много се вълнуват.

"За съжаление, те няма да присъстват на сватбата заради натоварените си графици, но обожават Джеймс. Всички го харесват", сподели още братовчедът на кралицата.

Церемонията ще се проведе в графство Девън, като е планирано на нея да присъстват само близки и приятели на двойката - около 120 гости.

Някои традиционни ритуали като първия танц, пускането на бели гълъби и разрязването на сватбената торта няма да фигурират в програмата.

Интересен е и разказът на Пени пред "Дейли мейл". Ето част от него: "Омъжих се за него с пълното съзнание за неговата сексуалност и отворено сърце. Той ми каза, че е бисексуален, преди да ми предложи. Не се страхувах, защото го обичах. Любовта е най-силна от всичко, нали?"