Автор
Woman.bg

Трагедия на 'Струма': 45 души изгоряха в автобус, 12 от жертвите са деца

45 души загинаха, след като автобус се запали на автомагистрала „Струма“ в нощта срещу вторник. 12 от жертвите на трагедията, станала край село Боснек, за съжаление са деца. Седем души са спасени благодарение на навременните действия на полицията, службата за пожарна безопасност и Спешна помощ, които бързо се отзовават на сигнала, подаден в 2.00 през нощта. Автобусът е бил с регистрация на град Скопие и е пътувал от Турция за Северна Македония, а причините за инцидента се разследват. Според предварителни данни става дума за човешка грешка или техническа неизправност. Разследващите посочват, че не са спасени повече пътници, тъй като автобусът се е преобърнал и те не са могли да излезнат.

Участъкът от главния път, в който е станал трагичният инцидент, е един от най-тежките в републиканската мрежа, той е с тежка денивелация и там често стават катастрофи, посочи кметът на Перник Станислав Владимиров.

Оцелелите са настанени в „Пирогов“ без опасност за живота. Шестима от тях са с изгаряния на лицето и горните дихателни пътища. Един е в Травматология с фрактура на бедрото.

На мястото на трагедията са премиерът Стефан Янев и вътрешният министър Бойко Рашков.

Движението е спряно и в двете посоки и се пренасочва през Радомир. Автомагистралата ще остане затворена през целия ден.

"Трагично е, че сред жертвите има и деца. Ще бъдем благодарни българските власти да открият причините за инцидента и да ги споделят с нас", заяви от своя страна премиерът на югозападната ни съседка Зоран Заев, който се очаква да пристигне в България.