Автор
Woman.bg

Трети смъртен случай у нас. Китайски лекар с новина, че е открил лечение

Трета жертва на коронавируса у нас. Починала е възрастната пациентка, която беше с коронавирус и инсулт, настанена в „Пирогов”. За смъртния случай съобщи ген.-майор Венцислав Мутафчийски на брифинг на Националния оперативен щаб.


Стана ясно, че в страната има две нови положителни проби за COVID-19. Така, общият брой на заразените с коронавирус достигна 94.

Обстановката по света остава динамична. „Доста голям ръст има на заболелите и на смъртните случаи. Новите са 15 000, а болните от коронавирус са вече 220 000”, обобщи Мутафчийски.

Междувременно лекар от лаборатория в Ухан съобщи сензационно, че е открил лечение срещу коронавируса.


Д-р Донгченг Ву е експерт по терапия със стволови клетки. Той заяви, че е лекувал успешно девет пациенти, които са били хоспитализирани с нова коронавирусна пневмония.
Пациентите, предимно възрастни хора, живеещи в Ухан, са имали сериозни проблеми с дишането, както и сериозно възпаление на белите дробове. За Daily mail д-р Ву казва, че лечението, използвано от него, може да спаси хиляди животи. „Да, това е лечение, но то е все още в ранна фаза на тестване”, казва още д-р Ву.


Стволовите клетки, често наричани градивните елементи на живота, имат способността да се развиват в различни типове клетки и могат да помогнат за възстановяване на увредената тъкан. Те се вземат най-често от костния мозък или пъпната връв. Инжектират се директно във всичките девет вени на пациентите.

Д-р Ву съобщава, че и деветимата пациенти, на които лечението е било приложено, са се възстановили буквално дни след процедурата.

Според лекари, които работят в сътрудничество с д-р Ву, хората не умират от вируса, а от усложненията, които той предизвиква, причинявайки възпаление на белите дробове. Лабораторията работи с компания, която експериментира със стволови клетки. След бума на епидемията в Ухан са взели решение да приложат лечението със стволови клетки. Ефектът бил изумителен.
Коронавирусът предизвиква леки грипоподобни симптоми при повечето хора, но за възрастните или тези, които са с хронични заболявания, може да бъде смъртоносен. Именно, заради усложненията.