Автор
Woman.bg

Три двойки печелят мечтаната сватба от "Пещерска"

Три двойки ще получат финансова подкрепа от популярната марка българска ракия „Пещерска“ за да могат да се оженят тази година, научаваме от инициативата „Просто кажи „Да“. Сватбарският конкурс е с награда по 5000 лв., безплатно фото и видеозаснемане, както и осигуряване на алкохола за тържествата. Условието е кандидат младоженците да са планирали купона за периода 26 август-31 декември и да изпратят описание на мечтаната сватба на www.justsayyes.bg.

Кандидатурите се събират до 18 август. На сайта могат да се регистрират и “сватбари“ - хора, които нямат планове да се женят, но искат да следят кампанията, да подкрепят някоя от кандидатстващите двойки и да участват за седмичните награди. На лотариен принцип всяка седмица десет от сватбарите ще получават бутилка „Пещерска“. За първи път от както се провежда конкурса „Просто кажи ДА“, организаторите ще акцентират върху това, че „има живот след брака“. Те представят специални интервюта с две от двойките-победители в предходните издания на конкурса, които споделят емоциите от сватбения ден и живота си след това. Техните истории може да гледате тук и тук.

В предходните три издания на инициативата бяха регистрирани общо 1914 сватбарски двойки. Статистиката на подадените истории от миналата година показа, че любовта онлайн не е мираж и все повече хора намират половинките си именно през социални мрежи или приложния за запознанство. Друга интересна тенденция от конкурса е, че много хора се женят и след като са заедно от 5, 10 и дори 15 години; такива с едно, две и три деца.

„Голяма част от хората споделят, че дълго време са си мечтали да направят сватба, но все не са имали достатъчно средства или е излизало нещо друго по-важно - деца, жилище, нова работа. Радваме се, че имаме възможност отново да подкрепим три двойки да създадат семейство. A ракията като традиционно българско питие има своето специално място в този празничен ден.“, споделят организаторите.

Според официалните данни на НСИ за 2018 година броят на сключените бракове се увеличава. Те са общо 28961 с 368 повече спрямо предходната година (28593 през 2017 година и 26803 през 2016 г.).

(в материала има продуктово позициониране)