Ключът към балансирания живот е да си дадете сметка към какво наистина се стремите, за да бъдете щастливи. Изследванията показват, че нещата, които отвличат вниманието от работата, правят хората много по-щастливи, отколкото само още един час в офиса, писа порталът Inc.com. Вижте кои са трите неща, които ни правят истински щастливи...

Здраво семейство и добри приятели
Въпреки че хората, които живеят в Латинска Америка са по-бедни от тези, които живеят в САЩ, те са много по-щастливи. Според учени от Калифорнийския университет "Бъркли", това се дължи на добрите отношения с най-близките хора. В латиноамериканската култура да си близо до семейството си се смята за много по-ценно. И въобще не е странно, че латиноамериканците често жертват амбиции и кариера, за да са близо до хората, които обичат.


Спортът
Хората, които се занимават с бизнес или се стараят да напреднат по кариерната стълбичка, често нямат време за спорт и срещи с приятелите. Учени от университетите в Йейл и Оксфорд обаче са установили, че редовните физически упражнения подобряват здравето и увеличават косвено доходите с допълнителни 25 000 долара годишно. Физически активните хора се чувстват наистина много по- добре, затова печелят и повече.


Краткото пътуване до работното място
Хората често се принуждават да пътуват повече до работата, за да получат позиция с по-високи доходи. Британско проучване обаче е установило, че за всеки 20 допълнителни минути по пътя да работното място човек започва да се чувства толкова зле, сякаш заплатата му е била намалена с 19%!