Автор
Веселина Петрова

Тръмп: Няма да плащаме за охраната на Меган и Хари, да се оправят

Новината за преместването на Меган, Хари и малкия Арчи от Канада в САЩ не остави равнодушни техните почитатели. Към коментарите им обаче с официално изявление в Туитър се включи и президентът Тръмп.

„Аз съм голям приятел на кралицата и почитател на Обединеното кралство. По-рано бе съобщено, че Хари и Меган , напускайки Великобритания, ще живеят постоянно в Канада. Сега те напуснаха Канада, за да дойдат в САЩ. Но САЩ няма да плащат за тяхната безопасност. Те ще трябва сами да се погрижат за това”, коментира Тръмп.

Работата е там, че според закона за „международната дипломатическа защита” всички членове на кралското семейство могат да разчитат на лична охрана от „приемащата държава”. След 31 март обаче Хари официално ще бъде лишен от всички свои титли, което означава, че ще спре да бъде лице, имащо право на специална охрана и защита.



Според запознати, решението на Тръмп не е изненада. Това е неговият отговор на критиката, направена от Меган Маркъл по негов адрес и на хладния прием, който получи в Бъкингам.
Не става ясно кой ще плати сметката за новия холивудски живот на двойката, която ще бъде напълно освободена от кралски отговорности на 31 март.