Автор
Woman.bg

Цветомир Найденов: Васил Божков е сериен изнасилвач! Насилил е стотици жени, включително и малолетни

Васил Божков е сериен изнасилвач! Това заяви пред БТВ бизнемсменът и собственик на Efbet Цветомир Найденов. Интервюто му предизвика серия от коментари, като повечето идват от жени, които са повече от потресени.

"На 15 декември дойдох при вас и ви дадох цялата информация за заплахите за убийство. Божков каза, че вие сте купени, че ви е купил. 12 часа давах интервю за "Дневник" и нищо не излезе. Какви са тези чудеса? Свободни медии ли са това? Специализираната прокуратура образува досъдебно производство още на 20 декември миналата година. Аз на 15 декември ви дадох цялата информация и вие не направихте нищо. Сега ще ви кажа още нещо за Васил Божков. Този човек е сериен изнасилвач. Един от най-големите в България. Изнасилил е стотици жени, включително и непълнолетни. Това е публична информация. Вие не знаете ли? Има жалби за неговите изнасилвания. Проверете дали тези жалби не са потулени и покрити. Обиколете нощните заведения, по които ходи този господин, и ще разберете всичко. Казал съм тези неща на когото трябва - разследващите органи. Не мога да коментирам повече, защото тече досъдебно производство и аз също съм разпитван", Това разкри пред БТВ бизнемсменът и собственик на Efbet Цветомир Найденов.

"Единствената фирма, която имаме за моментна лотария, пак се контролираше от Васил Божков. Той винаги е искал да бъде монополист. Това е причината да корумпира всичко по пътя си. Корумпирал е и Комисията по хазарта. Не мога да кажа повече. Дал съм всички документи на разследващите органи и виждате, че има акции, задържани. Аз не съм хазартен бос. Аз съм хазартен оператор и правя бизнес в Европа и САЩ. Лицето Васил Божков може да прави хазарт само в България. Той е в черния списък цяла Европа и САЩ и не може да прави хазарт. Всички председатели на Комисията по хазарта са били на крака в офиса на Васил Божков, може би без Калоян Кръстев и Мария Филипова. Какво са правили там? Васил Божков ни спираше бизнеса постоянно. И не само на нас, а и на редица чуждестранни компании. Щом разбереше, че някой иска лиценз за някаква дейност, задействаше Комисията по хазарта и бизнеса приключваше. Тази Комисия е купена и то от 20 години", категоричен бе Найденов.

"Не съм запознат с оборитите на Божков, защото те са старателно замазани. Аз съм установил факта, че четирите фирми на Васил Божков от 2015 година насам нямат един четим отчет. Защо си крие отчетите? Защо крие колко данъци плаща? Проблемът с данъците е най-малкият му проблем. Този човек е сериен изнасилвач. Обиколете нощните заведения и ще разберете. То са заведения, то са нощни клубове, тоалетни, коли. Аз познавам три жени, които са подавали сигнали, че са изнасилени от Божков. Къде са тези сигнали, не знам. Явно са потулени. Трябва много внимателно да се разгледат и случаите с Манол Велев, Тони Наумов и Йордан Динов", призова Цветомир Найденов.

Припомняме, вчера от прокуратурата, МВР и АДФИ изнесоха подробности за операцията срещу Васил Божков. Стана ясно, че в хода на акцията са извършени процесуално – следствени действия в Държавната комисия по хазарта, в служебни помещения на длъжностни лица, както и в обитавани от тях жилища и леки автомобили. Повдигнати са обвинения на петима души – четирима, от които са извън територията на страната. Петият обвиняем е длъжностно лице от комисията. Сред обвинените е и ръководителят на организираната престъпна група - Васил Божков. Групата е действала от 2014 година на територията на страната и е създадена с користна цел – принуда, изнудване, длъжностни престъпления и пране на пари. Самият Божков е обявен за общодържавно и международно издирване.



"Ще направим всичко възможно, за да си приберем г-н Божков и ще направим така, че да не се страхува. Ако трябва ще му осигурим и психологическа помощ", заяви главният прокурор Иван Гешев.

Вижте още във видеото: