Автор
Woman.bg

Цялостно обновяване на парка в гр. Девня в рамките на „Нестле за Живей Активно!“

На специална церемония в аулата на НСА „Васил Левски“ беше избран победителя в първия национален конкурс между общините „Нестле за Живей Активно!“ 2019 г. Целта на конкурса бе да мотивира повече хора от цялата страна да водят активен начин на живот и да се хранят балансирано, както и да подкрепи усилията на местните власти в тази посока. Финалистите от общо 12 общини-участници бяха 5 - Белослав, Ботевград, Девня, Козлодуй и Кюстендил. Вчера те имаха възможността лично да защитят своите активности през 2019 г. и да убедят специална комисия, че именно тяхната идея заслужава да спечели.

Журито в състав - Асен Марков, главен секретар на Министерството на младежта и спорта; Мария Тодорова, юрист; Цвета Герчева, представител на медийна група „Спортал“ и Кремена Цветкова от НСОРБ, избра община Девня, представляване лично от кмета Свилен Шитов, за победител в първия конкурс на Нестле за Живей Активно! между общините.

Голямата награда е финансиране в размер на 20 000 лв. от Нестле България, които община Девня ще инвестира в цялостната реновация на градски парк в ж.к. Река Девня. Проектът включва възстановяване и обновяване на парка чрез изграждане на детска площадка, спортни съоръжения и кът за отдих. Проектът ще спомогне за подобряване на жизнената среда, благоустрояване и естетизиране на площта и превръщането й в съвременна зона за отдих и игра в града.

„Всички участници се представиха достойно в конкурса между общините „Нестле за Живей Активно! и сме убедени, че всеки един от Вас е победител! Продължавайте да вдъхновявате жителите във Вашите населени места, че движението и добрата храна са по-доброто бъдеще на всички българи!“ призова по време на церемонията Петър Стоилов, изпълнителен директор на Нестле България.

Националният конкурс „Нестле за Живей Активно! 2019“ бе част от ангажиментите на Нестле България за подобряване на хранителните навици и насърчаване на активния начин на живот на българите. В него се включиха общо 12 общини - Бургас, Габрово, Банкя, Ботевград, Белослав, Козлодуй, Кюстендил, Девня, Приморско, Лясковец, Хисаря, Трявна, а на финала се класираха 5 от тях, които бяха избрани по официално обявените критерии.

През 2020 г. Нестле за Живей Активно! ще продължи своите социални ангажименти, като разшири своя обхват и предостави на българите разнообразни възможности за спорт и съвети за балансирано хранене по всяко време от годината. Нови активности и общини ще се включат в превърналата се в повече от инициатива – каузата Нестле за Живей Активно! Подробности може да следите на Facebook страницата на Нестле за Живей Активно! и на: http://www.jiveiaktivno.bg/.



Повече за Нестле за Живей Активно!

През последните 15 години инициативата Нестле за Живей Активно! даде възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди. 50 от най-големите спортни звезди на България са се включили, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

От старта на инициативата Нестле за Живей Активно! през 2006 г. досега, посланието за ползите от повече движение и по-добра храна е достигнало директно до над 400 000 българи. През 2018 г. кампанията придоби национално покритие и мотивира хиляди хора от цяла България да се движат повече, като успешно си партнира с над 100 институции, спортни клубове и федерации, експерти и известни личности и осъществи над 120 съпътстващи събития из цялата страна – в партньорство с Национално сдружение на общините.

(в материала има продуктово позициониране)