Автор
Woman.bg

Тя е на 98, той - на 94. Любовта им пламва във фитнес залата

Животът на всеки човек е низ от хубави и лоши събития, от погроми и победи, от радост и тъга. Едно нещо ако липсва обаче, всичко останало губи значение – любовта. За нея няма възраст, няма граници, няма препятствия.
Тя всеки път е еднакво силна, завладяваща, подлудяваща. Дори и да си изживял почти целия си живот. Защото годините са само една цифра, нищо повече. А духът – това е всичко. И всичко е любов.

Поредното доказателство за тази истина е вдъхновяващата история на Гертруд Мокотов и Алвин Ман, разказанa ни от New York Times.

Двама американци, които се запознават преди осем години във фитнес зала в Мидълтаун, Ню Йорк, и само преди броени дни си казват заветното „Да“. Инициаторка на сюблимното събитие е нежната половинка. До тук нищо особено. Ще кажете - нищо необичайно. С едно изключение. Тя е на 98, а той - на 94.


Как са се срещнали и как любовта пламнала между двамата, Алвин разказва пред изданието:

„Наш общ приятел във фитнес залата веднъж ми каза: Искам да те запозная с една прекрасна млада дама“, разказва Алвин за първата си среща с Гертруд. В момента, в който я видял, Ман почувствал приятен прилив на щастие. Двамата много бързо се сприятелили и разкрили чувствата си един на друг. Така до преди няколко дни, когато Гертруд решила да вземе нещата в свои ръце: „Поисках му ръката и той се съгласи. Омръзна ми да тичам след него и да го чакам да направи първата стъпка“, признава с усмивка тя.


Днес двамата влюбени продължават да посещават два пъти седмично фитнес залата.


Явно любовта на Алвин му е вдъхнала толкова много енергия, стимул и жажда за живот, че само преди година той официално бе обявен за най-възрастния човек, дипломирал се в колежа Mount St. Mary College в Нюбърг, Ню Йорк – бакалавър, специалност История.

На 20 август достолепната дама ще празнува своя 99-и рожден ден. По този повод господин Ман казва, че между това „на колко се чувстваш“ и „на колко години си всъщност“ има огромна разлика.


„За мен този прекрасен старец с млада душа е истинско вдъхновение. Той е на 94, а все още цепи дърва на двора и коси тревата пред дома си...“, казва Кийт Шулър – съсед на 94-годишния младоженец от 20 десетилетия.

„Когато са заедно с Гертруд, сякаш гледам пред себе си двама влюбени тийнейджъри – държат се за ръце, целуват се, всеки уикенд пътуват някъде. Ако не ги виждах с очите си, не бих повярвал, че тези хора наистина съществуват“, уверява още той.


Ами - истински са. От плът и кръв и изглеждат повече от щастливи. И влюбени – един в друг и в живота. И са най-невероятната и вдъхновяваща двойка, която сме виждали до сега.