Автор
Весела Георгиева

Убий ме, обичам те! Той признал, че я е удушил

Зловещо убийство разтърси Велинград в неделя вечер. Убитата по особено жесток начин - чрез удушаване, е общинска съветничка, съобщават от МВР.

Отново е убита жена. Отново убиецът е човек, с когото е живяла. За пореден път един живот приключва по-рано, защото един мъж е решил, че може да влезе в ролята на Господ.

Отново... Поредната жертва... Всяко чудо за три дни...

Тези думи са част от материалите, които пишем. И са нещо като дежа ву. Повтарят се. Сякаш сме в затворен адски кръг. И насилието е част от ежедневието ни. Без право на промяна.

За разлика от престъпниците. Които винаги получават право на помилване. За добро поведение. Добро? Колко добър трябва да си, за да изтриеш петната от кръв от ръцете си?



Екатерина Каферинова започва пътя си в политиката преди повече от 25 години. Става общински съветник във Велинград, била е и заместник-председател на общинския съвет. Има бизнес.

През годините е била обект на няколко посегателства. Преди време е била нападната от двама маскирани мъже и пребита, а след това е била сплашена с поставено взривно устройство.

Убийството й обаче най-вероятно е лична драма...

Задържаният 73-годишен мъж, е признал, че собственоръчно е убил жертвата в дома й. Посочил е и къщата, в която е извършено престъплението.

Жертвата е познавала убиеца си от години. Според местни жители, двамата са живеели на семейни начала, съобщи Нова тв. Именно това навежда на мисълта, че става въпрос за лични отношения.

Кметът на Велинград Костадин Коев каза в ефир, че соченият за извършител М. С. е задържан за срок от 24 часа. Предстои повдигане на обвинение за умишлено убийство, съобщават от Окръжна прокуратура-Пазарджик.

Предстои. Процес. Вероятно справедлив.

А за жертвата предстои сбогуване. Опело. И край. Какво тук значи някакъв си живот?

Искаме това да свърши. Искаме да няма повече открити мъртви жени, с чиято кръв да са изцапали ръцете и душата си мъжете, които някога са шепнели думи като "обичам те". Искаме справедлив процес. И наказания. Без право на помилване.