Автор
Woman.bg

Учени разкриха най-привлекателната черта, която ни прави неустоими

Има хора, които с чара, обаянието и харизмата си пленяват всеки около себе си. Те не следват модни тенденции, не седят пред огледалото, за да заприличат на някоя звезда от модния или музикален подиум. Не подражават на никого, не копират чужди визии или поведение. Имат свое мнение, но ценят и уважават различното и обичат целия свят. Те са естествени, чисти и правят всичко от сърце.

Какво всъщност може да направи един човек толкова привлекателен, че всеки да се влюби в него? Или – най-малкото – да извиква възхищение у всеки, където и да се появи. Ако още не сте се досетили, ще ви кажем... Най-привлекателната черта у нас не се крие в никакви физически данни или характеристики. Разковничето, което в действителност може да ни помогне да блеснем пред другите с цялата си вътрешна магия, прелест и красота, всъщност са... емоциите. Но онези искрените, идващи от душата и сърцето емоции. Умението да чувстваме и да съпреживяваме, да се радваме и да плачем, да обичаме и да се удивляваме. Способността да се усмихваме не престорено, а с душата си. Това сочат резултатите от проучване, за които пише списание TIME.

Хората, които умеят да общуват с околния свят с емоциите си, са най-привлекателните и красиви личности в очите на околните. Способността им да се интересуват от другия, от неговите чувства или притеснения, им придава особен чар и кара всеки да ги заобича.

Експертите,участвали в проучването, са категорични, че не физическите характеристики, а умението ни да комуникираме с другите на емоционално ниво, играе най-важната роля при общуването. Обратното, липсата на човешкия фактор, студения тон, дефицита на чувства и отношение към събеседника, са факторите, които, колкото и да сме красиви, ни правят отблъскващи и необичани от околните.

Тези резултати са базирани на проучванията и експериментите на Силке Андерс от Университета в Любек, Германия. Тя накарала група от доброволци да изгледат няколко клипчета на жени, които били тъжни или уплашени. След като изгледали клипчетата, доброволците били помолени да оценят жените, които са видели. Оказало се, че доброволците са оценили по-високо онези жени, които изразявали по-лесни за разбиране емоции, независимо от красотата им. По време на изследването е записана и мозъчната активност на участниците. От резултатите се вижда, че частите на мозъка, които са отговорни за чувството на привличане към някого, заработват по-усърдно, когато доброволецът е сигурен каква емоция наблюдава.

Накратко казано, възможността лесно да разгадаем емоциите на човека срещу нас и неговата способност да ги изразява с лекота ни кара да се доверим и съответно да се почувстваме по-близки с него. Така ние може да се почувстваме по-сигурни, спокойни и самоуверени в неговата компания. В такива моменти усещаме, че можем много по-лесно да намерим общ език с него и да станем по-открити.

За финал можем да ви посъветваме само да бъдете по-искрени в изразяване на чувствата си, по-внимателни и усмихнати, по-мили и добри към другите. Фалшивата усмивка, прикрита зад маската на плътни силиконови устни, няма да ви направи по-привлекателни, а още по-малко пък ще ви издигне в очите на околните. Тя лесно може да бъде разпозната. Затова бъдете естествени, искрени, сърдечни и открити.

Четете още: 15 неочаквани неща, които възбуждат мъжете