Училища сменят имената си: Грета Тунберг измести Чърчил

24 януари 2022 | 10:38
1544
5
Снимки: Getty Images
5

Много училища във Великобритания няма вече да носят имена на герои като Уинстън Чърчил и сър Франсис Дрейк, а ще заложат на съвременнни икони като Грета Тунберг и Маркъс Рашфорд.

Учебните заведения се преименуват, тъй като ключовите фигури чиито имена носят, към днешна дата се свързват с колониализма и неприемливото отношение към пола и расата.

„Дейли мейл“съобщава за най-малко 30 училища, които са сменили имената си през последните години в полза на съвременни личности, с акцент върху правата на жените, етническите малцинства и хората с нетрадиционна сексуалност.

Начално училище в Изтошен Йоркшир е премахнало имената на сър Франсис Дрейк, адмирал Нелсън и сър Уолтър Рали от сградите си и ги е заменило с Тунберг, футболистът, известен с обществената си дейност Маркъс Рашфорд и поетесата Аманда Горман.

Сър Франсис Дрейк е мореплавател и изследовател, герой от много битки и първият англичанин, който прави пълно околосветско пътешествие. Сър Уолтър Рали е придворен, шпионин, изследовател, поет и писател, многоуважавана личност в страната си.

Като причина за премахването на сър Франсис Дрейк училище в Северен Лондон изтъква връзката, която той имал с търговията с роби, особено в светлината на съвременни движения като Black Lives Matter.

Маркъс Рашфорд

Подобна съдба сполетяла и училища, носещи имената на Уинстън Чърчил и Дж.К. Роулинг. Пет училища са премахнали името на авторката на поредицата за Хари Потър заради вижданията ѝ за транссексуалните хора.

Разбира се, действията на тези училища са срещнали отпор, а несъгласните твърдели, че това е част от плана за заличаване на идентичността на страната.

Още по темата

Коментари

5 Мазен Файтър Юрии Бойка
  26 януари 2022 | 19:17 отговор
 

Джендъри напред думкайте се отзад мен не ме интересува нищо

 
4
  25 януари 2022 | 10:00 отговор
 

Аморфна маса без идентичност и корени. Какво по-лесно и приятно за управление!

 
3
  24 януари 2022 | 13:26 отговор
 

Изтрещели джендъри !

 
2 Пари Хотър
  24 януари 2022 | 13:15 отговор
 

Путка ви майчина, ще ви правя Абдала Курвара

 
1 ххаха
  24 януари 2022 | 12:14 отговор
 

хаха тия съвсем изперкаха. по зле са от нашите и съветските комунистите. тази тумбер е жива, кога стана икона???? всичко е театро. не бях гледал хари потър, но сега ще го гледам. браво на Дж.К. Роулинг Аман от откачалници вече. свободата пак се изроди на свободия.

 

Добави Коментар

Най-четени