Автор
Woman.bg

Учител наби момиче, за да въведе ред в класната стая (Видео)

Поредната проява на насилие отново е водеща новина. Този път боят е между две момичета, а схватката помежду им е толкова жестока и свирепа, че учителят им ги разтървава, като и самият той попада в епицентъра на боя.

Възпитателят, който бе остро разкритикуван заради рвакцията си, оправдава поведението си с думите: "Аз спасявах човешки живот".

Сюжетът на насилие се разигра в ловешкото училище ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, като вече стана ясно, че конфликтът започва заради момче. Инцидентът е станал в занималнята, не е имало учители в стаята. Били са само три деца.

Пострадалото момиче е със специални потребности. „Барбара се прибра следобед в петък и обясни, че е бита от господина. Аз не повярвах защото обикновено е виновна тя. Все казват, че е луда, биела се е с децата. Не е луда, но е с малко нерви, като всяко едно дете. Изисква да ѝ се обръща малко повече внимание. Много пъти са ми казвали, че е агресивна, а аз не вярвам, че тя е такава”, разказа пред "Здравей, България" майката на Барбара – Севда Димитрова.

Ситуацията на насилие коментира и експертът по агресия при децата д-р Цветослав Николов, който казва: "Конкретната ситуация има две страни. Първо, има проява на насилие от страна на преподавателя, което е неприемливо, но от друга страна той не може и да не се намеси. Трябва да има намеса, но въпросът е каква да бъде тя. На учителите е вменена отговорността да пазят живота и здравето на учениците, но не е уточнено как. Учителите ни не са подготвени да действат при подобни ситуации при сбиване между деца''.

Скандалното видео вече е изпратено в МВР-Ловеч. Снети са обяснения от участниците в инцидента, като се установява дали има престъпления от общ характер, какви са нараняванията на децата и какви мерки ще се предприемат.