Тази седмица менюто e: малко самодивски театър за ордьовър, мнооого френско-белгийски музикален деликатес за основно и за десерт – каквото ти душа поиска.

Да ти е сладко!

23 април, петък

Какво: франкофонско съншайн реге

Кой: The Dynamics

Къде: Sofia Live Club

Защо: какво по-добро от плискащо като морски вълни ямайско реге може да събуди тялото ти за лятото? Някоя и друга изпепеляваща като слънцето усмивка, ще кажеш, нали? Е, шарените като света шестима агенти от базираната в Лион банда The Dynamics произвеждат по много и от двете. Произвеждат и доста приятни кавъри на Prince, Rolling Stones, Led Zeppelin и кой ли още не с една-единствената мисия – да те отведат от клуба директно на плажа, в хамак под карибските палми, с мохито в ръка и опиянена от слънцето и кефа походка.

24 април, събота

Какво: уличен (но не само за уличници) уикенд фест в Пловдив

Кой: ето тук виж кой – www.artnewscafe.com

Къде: Улица Отец Паисий

Защо: ако ти е писнало от София, Пловдив е много свежа алтернатива. Особено този уикенд. Особено на тази улица.

„Отец Паисий” е паралелният, по-интимен и по-живописен вариант на Ларгото в „густо майна Филибето”. Слънцето в този уикенд ще грее по-усмихнато над тази емблематична за града улица, защото, вместо коли, по цялото й протежение през двата дни ще се вихрят музикални, галерийни, видео, театрални, литературни, кулинарни и прочее забавни игри и закачки. Навита ли си?

Какво: Принц, самодиви... и още нещо

Кой: „Приказка”: с Христо Петков, Анастасия Ингилизова, Ирини Жамбонас, Мирослава Гоговска, под режисурата на Стилиян Петров и Албена Георгиева

Къде: Театрална работилница Сфумато, 16.00 часа

Защо: малки или големи, всички обичаме приказки. Особено такива за онова лудото, необяснимо нещо, наречено любов. Всяка жена иска да бъде самодива в съзнанието на мъжа, но и принцеса в неговите очи. Възможно ли е това, някъде там на пътя на изкушенията между горното и подземното царство, или просто смъртта винаги е била ужасно близо до любовта...



Какво: ню диско оргия под земята

Кой: Aeroplane, Давид Карета

Къде: печатна база Дебаркадер (вход – от паркинга под моста на влюбените)

Защо: Белгийците Стефен Фазано и Вито Де Лука са пилотите на Aeroplane – дуото, което превърна ню диското в по-сладка и изкушаваща наслада от белгийския шоколад. След блестяща собствена продукция и замайващи ремикси на Грейс Джоунс, Роби Уилямс, MGMT, Cut Copy, Себастиен Телие и Линдстрьом, в момента за двамата няма затворени въздушни парти-пространства по света, а подземията на НДК изглеждат перфектни за психеделичните им космик диско авантюри.

Компания ще им прави техният френски брат по орбита Давид Карета от лейбъла Gigolo Records, който, освен с електро-диско-техно бийтове, ще съблазнява и с мустаката визия ала порноактьор от 70-те.

С две думи – обличайте (или събличайте) диско клиновете и нека парти оргията започне сега!

25 април, неделя

Какво: каквото ти е на сърцето легнало

Кой: ти, естествено. Нали светът се върти около теб, драга ми принцесо...

Къде: където очите и краката те отведат

Защо: никой няма право да ти пипа неделята. Казват и Господ си почивал тогава. Така че това е твоят ден – пикници на зелено, масажи на открито и закрито, разходки под слънцето с приятели, дълги вани с ароматни соли и чаша вино в ръка...

Ако щеш празнувай и Денят на Свободата, който отбелязват в Италия. Имаш пълната свобода на избор, нали това искаш?