Нова седмица приближава края си, а това означава и нова порция забавления. Ето и нашите предложения:

16 април, петък

Какво: Моден шик по съседски

Кой: Бобан Илиевски – CHIC Undercowear, Росица Мршич, Елена Спасовска, Ненад Стаменкович и Кармен Секареану

Къде: ул. „Иван Асен 22” до 20 април

Защо: шоурумът на Нели Митева се превръща в моден подиум за млади дизайнери от Балканите. Проектът, наречен „Съседски истории”, стартира със селекция на свежи колекции от Македония (CHIC Undercowear, Росица Мршич и Елена Спасовска), от Сърбия – Ненад Стаменкович и от Румъния – Кармен Секареану.

Разнообразието е голямо – от минималистичнни и класически модели до фриволни, палави, точно като за пролетта, предложения. Все пак какво по-добро за начало на уикенда от това да си спретнеш нов, шик аутфит. И кой знае – ако опознаеш „съседите”, може и да ги обикнеш.

Какво: Camp Sessions

Кой: Emil Prize, Kickon, Bruhu, DJ Familiar

Къде: Yalta Club

Защо: пролет пукна отдавна, така че е време да заложим на „зелено” с пикници или къмпинг на открито.

„Зелен” е и дрескодът на това пролетно издание на Camp Sessions, при които любовта към природата върви в комбина със страстта към разчупените фънк, диско и хаус ритми. Така че, грабвай кошницата с доброто настроение, обличай нещо зелено като горска фея, хващай приятелите за ръка и с танцова стъпка заформете парти къмпинг в клуба.

17 април, събота

Какво: Фиеста оле

Кой: карнавал на школите за латино танци

Къде: площад Батенберг – бул. „Витоша” – НДК – Sofia Live Club

Защо: пролетната ода на радостта продължава с латино фиеста по улиците на София. 5 камиона и стотици пламенни танцьори в пищни костюми ще развихрят игриви страсти на превърналия се вече в традиционен уличен латино карнавал.

Така школата Pambos Dancing Center ще отбележи 12 години неспирни танци на българска земя, а ние ще загреем подобаващо за големия, шести поред, латино фестивал, който ще завладее София от 14 до 16 май. След залез слънце танците се местят на закрито, в Sofia Live Club, където участниците в карнавала чакат всички изкушени от самба, румба, ча ча, фламенко и сие стъпките.

Какво: Фламенко драма, пор фавор

Кой: Конча Буйка

Къде: зала 1 на НДК, 19.30 часа

Защо: вихрещата се пред НДК латино фиеста загрява толкова перфектно за концерта на черната фея на фламенкото Конча Буйка, че спокойно можеш да припознаеш София като латино столица.

Все пак за музиката и душата нямат граници, както винаги е казвала Конча, а тя ги разбира тия работи. Дрезгавият й секси глас, пропит с драматизъм, те кара не да слушаш, а да чувстваш историите, които тя изпява. Като тези в El Último Trago („Последната глътка”) – албумът, с който тя ще те покани да изпиеш до последната капка историята на иконичната мексиканска певица Чавела Варгас. Неслучайно самата Чавела нарича Конча „моята черна дъщеря”, а на теб ти остава само да се присъединиш към тяхното страстно, лудо, латино семейство.

Какво: парти флирт за една нощ

Кой: Trus’me

Къде: клуб Culture Beat

Защо: In Trus’me we trust – особено когато става дума за дийп хаус, диско, соул и спейс фънк така изкусително преплетени, че да запълнят както дансинга на някой клуб, така и празнината в нечия душа.

Именно топлотата, интимността и флиртуването със стиловете в двата албума (Working Nights и In The Red) на родения в Манчестър диджей и продуцент Дейвид Волстенкрофт а.к.а Trus’me е това, което изпълва сърцата на клъбърите по света. Очаква те една секси вечер, в която да се чувстваш съблазнена, желана и (поне) душевно задоволена.

18 април, неделя


Какво: мисия на непреходния български гений на абсурда в Лондон

Кой: Юлиан Вергов, Ана Пападопулу, Любомир Нейков, Ернестина Шинова, Томас Арана, Алън Форд...

Къде: в кината

Защо: Едва ли има някой, който да не е разбрал, че този уикенд българското кино тръгва на „Мисия Лондон”. Ние обаче ти предлагаме да изчакаш данданията около премиерата на филма в петък да отмине и в този лежерен неделен следобед, на спокойствие, да прецениш дали мисията е изпълнена.

Посланик с шантава задача по неволя, стрийптизьорка-двойник на принцеса Даяна, амбициозна като питбул президентша, готвач-простак, обсебен от патиците и Биг Бена, хитри, мастити английски бизнесмени, лов на патици на пъпа на Лондон и бал на абсурда и пироманията в българското посолство – налице са всички фактори за първия български блокбастър. Дали обаче тази сатира на българската народопсихология е твоята чаша чай, както казват англичаните, ти си знаеш. Ние само си поговорихме с посланик Варадин – ето тук.