Обратното броене до старта на лятото започва със: закачлив флирт с любовта в театъра и три ол инклузив оферти за цветни игри в клуба.

7 май, петък

Какво: и нека морският парти сезон започне сега!

Кой: Хектор Ромеро

Къде: клуб Mania, Слънчев бряг

Защо: Когато видиш татуираното “Music is the key” върху дясната ръка на Хектор Ромеро вече няма как да се съмняваш, че си попаднал в ръцете на точния парти диджей. Този, който живее заради любовта към музиката и усмивките на танцуващите хора.

Майсторското смесване на латино фънк, хип-хоп и ар енд би с хаус буквално измъква Ромеро невредим и щастлив от родния Бронкс и го носи на гребена на парти-вълната вече повече от 20 години. Вероятно тази любов към музиката ще измъкне и теб, далеч от прашна София за един приятен (може би първи за сезона) летен парти уикенд на морето.

Какво: диско треска в петък вечер

Кой: Бой Джордж

Къде: Yalta клуб

Защо: след като мина през скандали, съдилища и общественополезен труд, шареният Бой Джордж най-сетне се върна там, където му е мястото – в клуба.

И нещата за него изглеждат повече от розови сега. Готов е с новия си диск Extraordinary Alien с ремикси на негови парчета, записва песни с ню бийт поп гуруто Марк Ронсън и виртуоза Найджъл Кенеди за техните албуми, а BBC пуска филм за неговия пъстър живот, наречен Worried About The Boy. А ти няма защо да се тревожиш за Бой – когато става дума за диско парти, той си знае работата, а теб те очаква шарена дансинг вечер под (дъгата, не), ами под диско кълбото.

8 май, събота

Какво: брачна свобода и други недоразумения

Кой: „Отворена брачна двойка” с Рени Врангова, Веселин Анчев, Константин Икономов; режисьор Мариус Куркински

Къде: театър 199, Валентин Стойчев, 19.30 часа

Защо: бракът плод с изтекъл срок на годност ли е? Какво значи свободата в отношенията между двама души? На тези и ред други въпроси се опитва да отговори новото представление с марката Мариус Куркински. Той винаги се е интересувал от непосилната лекота на любовта, така че естествено е тя отново да стои в основата на драмата в пиесата от Дарио Фо и Франка Раме.

„Строг атракцион на чувствата” – така описва ситуацията Мариус, а отворените отговори остават за теб и за настояшия/бившия/бъдещия ти брачен партньор.

9 май, неделя

Какво: неделни парти игри

Кой: Liubo Ursiny & Tony Boogs

Къде: клуб Culture Beat, 18.00 часа

Защо: кой е казал, че неделя е ден за почивка? Кой е казал, че има по-приятна почивка от неделно парти? Със сигурност не го твърдят момчетата от Elevate Entertainment, които разчупиха уикенд парти графикa с приятно неделно предложение, което ще се случва веднъж в месеца.

Снимка: Асен Огнянов & s ü ß

Сега е майското издание на Sunday партито – идеално както за отваряне на замаскираната като градина тераса на клуба, така и за по-ефирни и шармантни дрешки, които да развихриш на дансинга, а и за по-фънки лятна музика от резидентите Любо и Тони в сравнение с дебютното издание на поредицата преди месец. Ето че така скоро може да говорим за неделята като за новия парти петък.