Тази седмица имаме една музикална задачка с няколко неизвестни: четири дни, четири различни парти места, четири различни музикални оферти. В задачата се пита къде ще има най-малко абитуриенти-камикадзета?

20 май, четвъртък

Какво:
цъфнал фънк в клубната градина

Кой: Деси (Phuture Shock)

Къде: клуб Yalta

Защо: серията Thursday Live Session отново е в играта. Отново в Yalta, отново със симпатична селекция – този път в градината на клуба. Там, като цъфнал люляк, ще те омайва гласът на добре познатата ти Десита от Phuture Shock, която ще лее соул и фънк вокали под разчупените хаус бийтове на дуото Surrcasm Dj’s.

Снимка: I Can Too

Идеално за загрявка преди да чуеш втория албум на Phuture Shock – In & Out, който Деси и Филип Александров ще представят на 2 юни в Sofia Live Club.



21 май, петък

Какво: златни песни на нов глас

Кой: Акага, Хилда Казасян

Къде: зала България, 19:00 часа

Защо: обичаш ли вечни български песни като „Шу-шу-шу”, „Чико от Пуерто Рико” или „Бяла тишина”? А обичаш ли да потропваш с крак в ритъма на фънка, джаза и суинга?

Е, тогава винтидж веселяците Акага и Хилда Казасян те канят на двучасова пролетна разходка в освежения от тях парк на българския и световен евъргрийн по алеите, наречени Леа Иванова, Георги Минчев, Бисер Киров, Димитър Йосифов, Джеймс Браун и много други вечно живи музикални герои.

Снимка: Петко Лунгов

Останалото е просто... „какво ми казваш, не чувам? Ах, това е шу-шу-шу. Обичам те!”


Какво: открий парти звяра в себе си

Кой: Surrealism, Playgaro, Solaris

Къде: клуб Culture Beat

Защо: знаем, че в теб дреме игрива парти пантера, не се усмихвай така невинно. Именно нея се опитват да събудят момчетата от Surrcasm Dj’s със серията си Flamboyant Behavior като предлагат разкършен хаус, манга анимация и други цветни парти провокации.

Естествено, в главната роля си ти и твоето въображение, така че ако имаш шантави парти фешън фантазии за осъществяване – сега му е времето.



22 май, събота


Какво: една карибска вечер на Балканите

Кой: Root Souljah

Къде: Sofia Live Club, 22:00 часа

Защо: музиката не е въпрос на география, а на усещане. Това много добре го знаят момчетата от Root Souljah – най-успешната българска реге банда.

За 3 години съществуване те доказаха, че не е нужно да си роден на оня карибски остров, наречен Ямайка, за да живее в теб духа на Боб Марли, растафарианството и вечното лято. Сега те представят първото си официално видео “Ital Livity” и свежите парчета от дебютния си албум. И нека Jah силата бъде с тях.

P.S. Все пак най-ефективното бягство от абитуриентската врява и безумство е дългата уикенд разходка извън София по планини, полянки и морета. И не забравяй да отбележиш 24 май с прочитането на (поне) една българска книга.