Стига с този дъжд. Крайно време е да посрещнем слънцето и на нашата улица, и то не само на Джулай морнинг. Затова нека го повикаме с този клип.

Защото е време слънцето да изгрее над главата на Цвети Пиронкова, докато вдига трофея от Уимбълдън. Време е то да разкъса облаците и да поздрави всички с парти на плажа като Camp Sessions. Време е да стопли онези, които предпочитат духовна храна, вместо материални угощения.

1 юли, четвъртък


Какво: първата българка на полуфинал на Уимбълдън

Кой: Цвети Пиронкова, оле!



Къде: централен корт на Уимбълдън, 15:00 часа

Защо: „шокът на годината в женския тенис” – така коментираха някои сладката победа на Цвети Пиронкова над настоящата номер две в световния тенис Винъс Уилямс.

По-големият шок за нас обаче беше, че за първи път от доста време насам името на България в световните новини не беше свързано със скандали, корупция, попфолк или с изцепките на Бойко Борисов, а с невероятните тенис умения, борбеност и сексапил на едно младо момиче. Иначе ние много добре си знаем, че за българската жена няма невъзможни неща. Дори да спечели най-стария и престижен тенис турнир „Уимбълдън” от 82-рата позиция в световната ранглиста.

Важното е да не се взимаш прекалено насериозно и да играеш всеки един гейм от живота си с удоволствие и усмивка. А Цвети го прави с такава лекота и чаровен свян, че и пожелаваме да забие и последните два пирона – днес в „ковчега” на Вера Звонарьова и в събота, в този на Серена Уилямс на финала.



3 юли, събота

Какво: Camp Sessions Summer или що е то плажно парти в градски условия



Кой: Emil Prize, Kickon, Bruhu, Ca$h

Къде: клуб Yalta, 23:00 часа

Защо: фънки музика, пореща морските вълни със сърфове и кайт бордове, летни питиета, леещи се по хамаци и барове, плажни флиртове под искрящото като диско топка слънце – мда, говорим за серията Camp Sessions, която закрива градския парти сезон, за да разпъне фънки къмпинга си на морето.

Emil Prize, Kickon, Bruhu и Ca$h ще почерпят с традиционно опияняващия си брекбийт коктейл, а ти просто донеси прекрасната си усмивка, ефирните летни дрешки, фриволната си морска парти походка и (само ако искаш) плажните надуваеми играчки.

4 юли, неделя

Какво: Театър, музика и кино в лятна нощ

Кой: представленията „Гладен съм”, „Деветте страни на желанието”, „Сценофория”, „Прах при прахта”, „Игра на енергия” и All That Jazz – саундтрак парти на открито



Къде: Театрална работилница Сфумато, 16:00 – 23:30 часа

Защо: Арт маратонът, наречен „Малък сезон” на Сфумато, наближава своя финал, но завесата няма да падне, преди гладът ти да бъде утолен с духовния пир по време на криза в пиесата „Гладен съм”. Нито преди да достигнеш деветия кръг на... желанието с моноспектакъла „Деветте страни на желанието”. Нито преди да разбереш що е то еуфория на сцената в танцовия спектакъл „Сценофория”. Нито преди да осъзнаеш с представлението „Прах при прахта”, че и на сцената, както и в живота, може да няма победители. Затова пък има много забава и енергия. Дори и да е в една проста игра с гравитацията между четирима танцьори и един портокал, наречена „Игра на енергия”.

Накрая, за разкош, в сградата на театъра те очаква селекция от български късометражни филми, а отвън – свежо парти в лятна нощ с филмова музика. All That Jazz ще ти припомни (и може би ще те накара) да припяваш любими мелодии от игрални, анимационни и серийни филми, а най-големите ентусиасти ще могат да се включат в „Игра на филми” с познаването на кинозаглавия, изиграни от мима Владимир Богатинов.