Уилям и Чарлз дадоха най-милото обещание на кралица Елизабет след смъртта на Филип

Смъртта на принц Филип предизвика истинска буря от скръб в кралското семейство и в държавата. Но от тази трагична новина всъщност последва и нещо добро - пак за същото това семейство, което напоследък се тресе от скандали и драми.

Сякаш загубата на един толкова скъп, земен и добър човек, се превърна в повод за събиране, прошка и обединение.

Първо, Хари се прибра у дома. За да почете паметта на дядо си и за да бъде с близките си.

View post on Instagram
 

При пристигането си Хари почете принц Филип с думите, че дядо му е отдал живота си на баба му - кралица Елизабет Втора. И допълни, че принц Филип ще липсва много на нацията и света, предаде Ройтерс.

Хари каза още, че херцогът на Единбург е бил "човек на дълга, на честта и голям шегаджия". "Той беше като скала за Нейно величество кралицата с уникална отдаденост, беше до нея през 73-годишния им брак, и макар и да мога да продължа в този дух, знам, че той би казал на всички ни с бира в ръка: "О, я стига!", добави още Хари.

View post on Instagram
 

"Затова в този дух, дядо, благодаря за службата ти, за отдадеността ти към баба и за това, че винаги беше себе си... Меган, Арчи и аз (както и бъдещата ти правнучка) винаги ще пазим място за теб в сърцата си", сподели мило малкият син на принцеса Даяна.

За разлика от брат си принц Уилям бе доста по-обран и сериозен в думите си, изречени в памет на отишлия си съпруг на кралицата. Бъдещият престолонаследник каза, че "продължилият век живот на моя дядо се определяше от работата - в служба на страната и Общността на нациите, на съпругата му, кралицата, и на нашето семейство", предаде Ройтерс.

View post on Instagram
 

"Дядо ще ми липсва, но знам, че той би искал всички да продължим да изпълняваме задълженията си. Той беше изключителен човек от изключително поколение. Катрин и аз ще продължим да вършим това, което той очакваше от нас и ще подкрепяме кралицата", допълни той.

Принц Филип ще бъде погребан в параклиса "Сейнт Джордж", съобразно традициите и желанието му. Във времена на пандемия на гражданите не се препоръчва да се събират пред резиденциите на кралските особи, но се апелира да направят дарение в полза на някоя от благотворителните организации.

View post on Instagram
 

А междувременно стана ясно, че семейството на кралицата ѝ e дало едно много мило обещание. Че никога няма да я оставят сама по време на изпълнението на официалните ѝ задължения. До нея винаги ще има член на семейството - принц Чарлз, принц Уилям или Камила... Разбира се, Хари няма как да се присъедини към това обещание, предвид мястото, където сега живее със семейството си.

Елизабет Втора е обещала да продължи да изпълнява своите кралски ангажименти, след като изтече траурът.