Автор
Весела Георгиева

Украинска група с призив към Ед Шийрън: Благодарим ви! Искаме да се включим пряко от Киев

Украинската група "Антитила" отправи апел към Ед Шийрън, изразявайки желание да свири на живо от Киев по време на благотворителния концерт в Бирмингам.

Преди пеехме по стадиони и в зали, но войната промени тази реалност, коментира един от членовете на групата, облечен в пълно бойно снаряжение.

"Не се страхуваме да пеем под падащите бомби. Искаме да покажем, че Украйна е силна. Ще пеем за победа", казва още представителят на "Антитила".

Той сподели, че са изключително благодарни за подкрепата на Великобритания и никога няма да я забравят.

На 29 март в Resorts World Arena в Бирмингам Ед Шийрън и Камила Кабейо ще пеят заедно в помощ на засегнатите от войната в Украйна.

Заедно с тях в благотворителния концерт ще участват Емели Санде, Грегъри Портър и групата Snow Patrol. В събитието за Украйна се очаква да се включат още изпълнители. Концертът ще бъде излъчен ексклузивно по ITV и ITV Hub, както и STV и STV Player.

"Сърцето ми се къса за народа на Украйна. Тъй като бежанците от Украйна се присъединяват към милиони други, разселени по целия свят, всички ние носим отговорност. Ние съсредоточаваме усилията си върху да погнем, възможно най-бързо.", написа Кабейо.

Всички приходи от спонсорство и реклами за събитието ще бъдат дарени на британския "Комитет за спешни случаи при бедствия" - като зрителите ще могат да даряват директно по време на живото предаване.