Автор
Весела Георгиева

Успя ли Меган да скара принц Хари с баща му завинаги?

В навечерието на коледните празници британското кралско семейство е по-разделено от всякога. Оказва се, че принц Чарлз и принц Хари почти не си говорят. Една от причините двамата да са в толкова хладни отношения е интервюто, което младото семейство даде на Опра Уинфри през пролетта тази година. В разговора Хари обяви, че баща му е спрял финансовата подкрепа за него и Меган, след като научил, че се местят в Америка. Двамата са говорили за последно на живо на погребението на принц Филип. Оттогава са провели няколко кратки разговора по телефона.

Принц Хари беше в Лондон през юли за откриване на статуя на принцеса Даяна, но дори тогава той не се срещна с баща си. Престолонаследникът все още не е виждал и шестмесечната си внучка Лилибет. Малкият син на Лейди Ди неведнъж публично критикува кралското семейство, като дори заяви, че си е тръгнал от Обединеното кралство, за да прекъсне най-накрая цикъла на болка, в който се намира още от детството си.

Напрежението между бащата и синът ескалира още повече през уикенда, след като Хари съобщи, че напълно е скъсал връзки със саудитския милиардер с не особено добра репутация Махфуз Марей Мубарак бин Махфуз, който баща му подкрепя. Напоследък има спекулации, че бизнесменът е вложил огромна сума пари в благотворителни каузи, свързани с принц Чарлз, с надеждата да получи британско поданство.

Синът на кралицата е подложен на остри критики заради скандала, като един от най-високопоставени му съветници дори бе принуден да си подаде оставката. Близки до кралското семейство издават, че изявлението на принц Хари относно милиардера е жесток удар срещу баща му, тъй като това вече е въпрос не на неговите бащински умения, а на начина, по който бъдещият крал върши работата си.