Автор
Веселина Петрова

В Италия: любовта и бингото вече са онлайн

Казват, че на италиански думата resiliente означава и „да излезеш от трудно положение с усмивка”. Да, италианците го могат това.

Именно благодарение на усмивката те лесно се справят с трудностите на самоизолацията. Умеят да подходят към всяка трудност с чувство за хумор и приобщаване.

В градчето Виджевано, намиращо се на 35 км от Милано, хората са създали общ инстаграм профил. Първоначално споделят кога ще пуснат музика и ще танцуват на балконите. Обикновено се случва по време на аператива – между 18,00 и 19,00 часа.

View post on Instagram
 

След това започнали да играят бинго. Записването става онлайн, а самата игра – по балконите, с онлайн излъчване в Инстаграм. Победителят в играта получавал право на разходка за 10 минути с кокер шпаньола на един от съседите. Изключително популярен вече и съседският бартер. Получавате половин час разходка с кучето на съседа срещу бутилка кианти (италианско червено сухо вино).

Някои предлагат котката...

View post on Instagram
 

Интересен е фактът, че самоизолацията е изострила и либидото на италианците. Според направено онлайн проучване, през този февруари използването на приложението Ttinder се е увеличило с 46 процента в сравнение с февруари миналата година.

Някои си правят и онлайн срещи – чрез видеоразговори. Част от двойките правят срещите публични, позволявайки на случайни хора да се включат в разговора и така печелят лайкове и коментари. Нещо като Биг брадър онлайн. Най-отчаяните пък си уреждат срещи на живо - в супермаркета, защото нищо друго не работи. Или в... аптеката.