Английската Кралска опера обяви официално, че през февруари 2011г. ще се състои дългоочакваната премиера на операта, създадена по истински факти и събития от живота на един от най-скандалните Плейбой модели – Анна Никол Смит.

В момента усилено се подготвя спектакълът, разказващ за съдбата на скандалната американска водеща, модел и стриптийзьорка, като паралелно с него се работи и над операта „Мадам Бовари”.

Говорителят на операта сподели: „Произведението няма да излезе извън рамките на добрия вкус и ще се концентрира върху трагичната история на звездата.

Все пак следващият ни зимен сезон ще е посветен на жени, които са били жертви на насилие или други обстоятелства, и които са били икони в някаква определена сфера, в някоя определена ера”.

Либретото ще е дело на Ричард Томас, а музиката на Марк Антъни Търнидж.

Ако си спомняте Анна Никол Смит предизвика истински скандал, след като се омъжи за 89-годишен тексаски петролен магнат, който почина година след сватбата.

И докато в продължение на 12 години Смит се опитваше да се добере до внушителното му наследство, останалата част от живота й тотално започна да се обърква.

Беше завличана в скандали с алкохол, наркотици и мъже, а депресията, в която постепенно изпадаше не й предвещаваше добър край.

Неочаквано от свръхдоза почина 20-годишният й син, а малко след това Анна беше намерена в безсъзнание в хотелската си стая в Холивуд.

На 39-годишна възраст тя умира също от свърхдоза (все още има спекулации по повод истинската причина за смъртта й) и оставя полусираче наскоро родената си дъщеричка Даниелин Брекхед.

Нейният впоследствие доказан биологичен баща Лари Брикхед е поел изцяло грижата за малката красавица.