Автор
Woman.bg

В София вече има безплатна клиника за бездомни животни

Намира на ул. "Александър Стамболийски" №37 в столичния кв. "Банкя", и е изградена със съвместните усилия на Столична община и фондация „Четири лапи”.

Клиниката ще бъде открита утре от кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова, омбудсмана г-н Константин Пенчев и президента на „Четири лапи” г-н Хелмут Дунглер.

Новооткритата клиника е на два етажа с обща площ от над 200 кв.м. В приземния етаж са помещенията за настаняване на животните, а на първия – приемна, манипулационна, операционна, както и малка зала за семинари и обучения.

Основната задача на екипа на „Четири лапи”, който ще работи в клиниката, ще бъде кастрация на бездомни и дворни кучета и котки, като от организацията се надяват след време да могат да насочат усилия предимно в лечението на пострадали улични животни. Ангажиментът на „Четири лапи” е за кастрация на минимум 1200 животни годишно.

Клиниката в район Банкя беше предадена на „Четири лапи” за безвъзмездно ползване за период от 10 години с единодушно решение на Столичния общински съвет от края на миналата година. Столична община ремонтира сградата, а от „Четири лапи” осигуриха оборудване, персонал и консумативи за работата й. Клиниката е и единствената в столицата, която разполага със собствен екип за залавяне и транспорт на бездомни кучета и котки.

Разберете повечео за новата безплатна клиника за бездомни животни ето ТУК!!!