Неизвестни пророчества на баба Ванга ще чуем за пръв път бял свят по време на прожекцията на документалния филм "Ванга - човекът и феномен" в НДК. Зрителите ще могат да видят документалната лента само на 19 юни от 19 часа.


Зад "Ванга - човекът и феномен" застават известният руски политик и шахматист Кирсан Илюмжинов, вдъхновител на проекта, и сценаристът и режисьор Стоян Петров. Именно Илюмжинов се среща преди години с Ванга в Рупите, а по време на разговорите му с нея се появяват различни предсказания. В лентата ясно се чуват думите ѝ за трагедията в Сирия, за избора на първия чернокож президент на САЩ Барак Обама и дали светът е изправен пред Трета световна война. Пак новата продукция припомня, че пророчицата от Петрич е вкарала над 5500 души в православната вяра. Тя е обичала да казва: „Това, което ви учат в училище, че няма Бог, да знаеш, лъжат ви. Има Бог. И тия дето ви учат и пишат в учебниците, че няма Бог и си мислят, че тяхната ще е вечна, да знаеш, ти ще ги видиш как си отиват“.


В документалния филм са включени много интервюта и срещи с очевидци, като любопитен е начинът, по който Ванга директно се е обръщала към политици и високопоставени особи.