Автор
Woman.bg

Вдъхновяващ филм за Пловдив тръгва по National Geographic

От 5 юни, 21.30 ч., ще имаме удоволствието да се насладим на филм, посветен на един от най-пищните и красиви градове на България – Пловдив. Лентата ще бъде излъчена в шест епизода по National Geographic в петия сезон на „Explore Bulgaria“.

Тази година във фокуса на поредицата попада именно вторият по големина в страната град, който за първи път бе избран за културна столица на Стария континент.



Всеки един от епизодите ще ни докосне отблизо до райските кътчета на този изумителен град, ще ни запознае с неговите археологически, архитектурни и културни забележителности от древността до днес, ще ни разкрие загадъчната красота на неговия античен чар и модерно усещане.

В ролята на гид ще видим популярния журналист Драгомир Симеонов. Неговият приключенски и ненаситен любознателен дух ще ни отведе и в по-малко познати кътчета и скрити истории отвъд туристическите забележителности на столицата.

В неговата вдъхновяваща компания ще се потопим в обятията на пъстрия град, който през цялата година предлага незабравими емоции и преживявания на хиляди туристи от цял свят.

С помощта на учени и местни жители Драго ще ни преведе през знакови места от българската история, ще ни върне назад във времето, за да ни разкрие магическата прелест на познати и не толкова познати факти от историята на града.

За да почувстваме по-силно и истински духа на Пловдив, Драгомир Симеонов ще ни покаже и неговите неповторими културни забележителности, ще ни преведе между ехтящите стени на неговите религиозни храмове, ще ни изкачи по тепетата, за да издигнем заедно поглед над града.

Тазгодишното издание на „Explore Bulgaria“ е реализирана с партньорската подкрепа на Фондация „Пловдив 2019“, чийто проект за обновяване на града включва трансформиране на изоставени градски пространства и промяна на мисленето на хората, за да се превърне Пловдив в едно най-красивите и забележителни кътчета на планетата; за да стане той магнит за туристите и едно по-добро място за живот.

Четете още: Пловдив сред най-добрите дестинации в Европа за 2019-а (ГАЛЕРИЯ)