Колкото и да напредват технологиите и интересът на децата към тях да расте, вероятно нищо никога няма да измести куклата Барби, която е първата играчка на всяко момиченце през последните почти 60 години. Затова е добре образът, който куклата олицетворява, да не е просто на красавица, в чийто свят всичко е розово и лесно.

Компанията-производител на барбита „Mattel” наскоро проведе проучване, в което участваха 8000 майки. Целта на изследването бе да открие от какво се нуждае обществото. Резултатите показваха, че родителите се притесняват от това какви ролеви модели предлага светът на децата. На база проучването производителят взе решение да създаде 17 кукли, които да са копие на едни от най-вдъхновяващите дами в историята и в настоящето. Серията носи името „Inspiring Womеn” (Вдъхновяващи жени) и в нея са включени дами като Амелия Еърхарт (първата жена, прелетяла над Атлантическия океан), художничката Фрида Кало, световноизвестният готвач Хелен Дарозе и олимпийската шампионка Клои Ким.

View post on Instagram
 

Всички те са спечелили славата си благодарение на изобретателност, куп усилия и необикновена дарба.

Всяка една от тях е променила света и заслужава да бъде модел за подрастващите момиченца. Към куклите производителите има и информация кой е прототипът на Барбито и как тази жена е променила света.

Четете още: Откриха най-старите татуировки в света

View post on Instagram