Автор
Woman.bg

Вече има осъден по делото за непредумишлено убийство на Галина Хътчинс

Дейвид Холс, асистент-режисьорът на филма Rust е първият осъден по делото за непредумишлено убийство на операторката Галина Хътчинс по време на снимките, съобщи списание „Варайъти”.

Според информация на изданието Холс не е оспорил обвинението по време на съдебното заседание в Санта Фе, на което е присъствал дистанционно. Асистент-режисьорът е осъден на шест месеца условно лишаване от свобода. Именно той е човекът, дал оръжието в ръцете на Болдуин.

По-рано Холс сключи споразумение с прокуратурата за проявена небрежност при боравене с огнестрелно оръжие, по силата на което трябва да изтърпи условна присъда.

Помощник-режисьорът е уволняван и след друг подобен инцидент.

Каскадьорът на Алек Болдуин също получил от Холс необезопасен револвер.

През 2021 г. актьорът Алек Болдуин стреля с оръжие, което се оказа, че е било заредено с бойни, а не с халосни патрони. Това стана ясно по време на злополучната репетиция на снимачната площадка на уестърна Rust, когато операторката Хътчинс и режисьорът Джоел Соуса бяха ранени.

Последният бе изписан от болницата няколко часа по-късно, докато младата жена издъхна.

На актьора Алек Болдуин, произвел фаталния изстрел, бе повдигнато обвинение в непредумишлено убийство. Той пледира невинен въпреки отказа да се яви на съдебното заседание по видеовръзка.

Четете още: 5 години затвор грозят мъжа на Мария заради побоя