За добро или за лошо, пандемията ни промени и то завинаги. Светът просто спря да се върти, сложихме на пауза активния си социален живот и си останахме вкъщи само с най-необходимото – храната, лаптопа и любимия човек (или любимите хора). Научихме, че има живот и без молове, офиси, фитнес, дори и без паркове и планини. Маските станаха неизменна част от дните ни и се научихме, че е хубаво да даваме пространство и на другите. За съжаление това трябваше да се случи с цената на неприятни забрани, като да прегръщаме и целуваме приятелите си, но всяко за добро, нали?

Днес, само две седмици след края на извънредното положение, вече се завръщаме към добре познатия ни живот от преди, но истината е, че някои неща от всекидневието ни може би се промениха завинаги. Нека видим кои са те:

Срещите с бизнес партньори



Макар и мерките вече да са разхлабени и работните срещи да са разрешени, много хора ще продължат да ги провеждат онлайн. Няма защо да се заблуждаваме – това е най-практичното решение, което ни спестява не само опасността от обмяна на бактерии, но и ни спестява време. А всичко, което спестява време, трябва да бъде ценено високо.

Пазаруването



Онлайн шопингът отдавна е признат от практичните хора поради две основни причини. Първо: в интернет пространството можеш да откриеш това, което търсиш, на много по-добра цена, отколкото ако кръстосваш магазините, особено тези в мола. Второ: спестяваш време и нерви в разглеждането на артикули. В интернет просто изписваш какво ти е необходимо и го намираш за секунди, докато в магазините знаем колко много време може да ни отнеме това. Да не забравяме и че когато пазаруваш онлайн, се предпазваш от контакта с твърде много хора и избягваш изморителното (и все още не много безопасно) изпробване на дрехи и обувки.

Онлайн плащането на сметки



Истината е, че много от нас все още се плашат от банкоматите по съвсем разбираеми, бактериални причини. Добре, че беше пандемията, че да се научим да не ги използваме толкова често, а да плащаме всички сметки онлайн.

Готвенето



Да, кръчмите работят на пълни обороти, но истината е, че още дълго време ще се храним навън, имайки едно наум. Сигурно много от вас са подобрили кулинарните си умения и трудно биха се доверили някой друг да докосва храната, която можете да си приготвите и сами.

Спортът



Със сигурност фитнес маниаците отдавна са се върнали в залата, но истината е, че повечето простосмъртни биха продължили с тренировките от вкъщи. Това е доста по-евтин и удобен вариант, а през последните два месеца видяхме и че работи.

А вие какво бихте продължили да правите от вкъщи и след отпадането на всички мерки?

Четете още: Николета Лозанова се похвали, че дъщеря ѝ Никол завършва успешно първи клас