"Зимата идва. После са изборите. Весела Коледа", написа Венелин Петков, напомняйки за приближаващите парламентарни избори през март 2021г.

"Днес на практика е последния ми работен ден. Поканиха ме да подпиша едно дебело тесте с документи. Новият изпълнителен директор се е възползвал от правото си по трудов кодекс да освободи хората на мениджърски позиции и да покани други като част от екипа му", допълва още той.



Припомняме, че Петков вече не е на поста след решение на новия изпълнителен директор Мартин Швехлак, който беше назначен преди по-малко от седмица. Постът му ще бъде зает от водещия на сутрешния блок Антон Хекимян. Отстранена е и програмната директорка на телевизията Маргарита Александрова, а шеф на дирекция "Програма" става Христо Хаджитанев.

Официалната позиция на bTV Media Group е, че Мартин Швехлак се е присъединил къмкомпанията с ясна визия и план как да привлече повече зрители и потребители на всички bTV.

“През 2020 година bTV трябваше да адаптира програмата си към COVID-19 пандемията, което доведе до по-малко инвестиции в съдържанието и загуба на зрители. Основната ми цел е да обърна тази тенденция като модернизирам програмата и съдържанието и работя за повече разнообразно ТВ развлечение и висококачествени новини по всичките ни канали. Назначих Христо и Антон, защото те притежават хъса, експертизата, енергията и жаждата за иновация, от която имаме нужда, за да върнем водещата си позиция в България“, каза Мартин Швехлак, главен изпълнителен директор на bTV Media Group.

През декември раздаваме страхотни награди. За да спечелите, кликнете тук.