Винаги е лично - как една транспортна компания блокира София, а ние блеем

18 май 2022 | 10:12
2843
8
Булфото, Инстаграм
8

В София днес вали. Ама като из ведро. Има матури. Хиляди родители се опитват да закарат децата си навреме. Дано да са успели. Но някои все пак не са... Не искам да знам как се чувстват те сега!

Има и протест на превозвачите. Тоест има 3 отделни протеста на превозвачите, които не просто блокират и без това гипсирания от дъжда град - те правят придвижването невъзможно. 3 големи пътни артерии на практика са непроходими. Градът е пълен с полиция, да ни помага и да охранява и аз не знам от какво точно. Едно е ясно - ако протестът беше просто за да се чуят мотивите на превозвачите, можеше спокойно да мине от едно място.

Но да проверим личните истории. Ето моята: возя се в автобус, който спира на кръстовище. Всички се оказват в капан и слизаме. Навън има превозвачи екипирани с протестни атрибути, излезли от една печатница. Чудесно, има организация. Протестът е национален. Драмата - лична. Винаги всичко е лично, да знаеш. Това навремето ми казваше главния ми редактор, когато се опитвах да го убедя за някоя кауза, че "те хората не са виновни, такава е ситуацията". Спомням си за тия оперативки днес, понеже - всички знаем историята зад този протест.

И не, не се оглеждам с доза завист в гаража с десетина скъпи Бугати-та на един собственик на транспортен бизнес. Оглеждам се в лицата на тези шофьори, които отпреди 8 сутринта са блокирали Сточна гара и не дават пиле да прехвръкне от там. Оглеждам се в телефоните на хилядите софиянци, които тази сутрин стоят на аповете за маршрути в града и не знаят от къде да минат. И знаете ли защо - защото то тия протести не се знае как ще се съберат и накъде ще тръгнат. Очаква се да минат през някои министерства. После да обиколят правителствени сгради. Ама нормалните хора как да се оправят с тия очаквания, не е ясно. Не става ясна и причината да се блокират входните пунктове на страната. Сега през Калотина ще можем ли да минем или не?

Как да съм сигурна, че утре както се возя в автобус 72 той няма да спре на някой светофар и да каже - протест, слизайте. И как се случи така, че Столична община се оказа заложник на една транспортна компания, която оперира с толкова много линии на градския транспорт?

Да ви кажа, винаги, когато си помисля за Столична община, ще ме прощавате, ама една тъмна мъгла се появява на хоризонта на надеждата за добри управленски решения и все си казвам: Ох, тая поръчка кой знае как са я писали и как са я дали. Айде да не се лъжем... има толкова примери, че само ако погледнем ремонта на Попа и може да сте спокойни за бъдещето на града.

Сега се питам - ще ни изнудват ли или ще си продадат колите в гаража, за да си закрепят бизнеса? Ще стоим без автобуси ли? "Ходете пеша, бе" ли ще стане положението или все пак високите цени на бензина са виновни за всичко.

Но да бъдем оптимисти. Вчера "Риа Новости" съобщи на руските граждани, че заради кризата, хората във Великобритания понякога пропускат по едно ядене на ден. На нас поне още яденето не са ни спрели.

Коментари

8 ИЛИЯ ВЪЛКОВ YULL BROWN
  18 май 2022 | 18:51 отговор
 

КРАЙ НА МИЗЕРИЯТА !!! БЪЛГАРСКА ЕВТИНА ЕНЕРГИЯ С “БУЛГАР БРАУН ГАЗ“ “ТЕХНОЛОГИЯ ЗА БРАУНОВ ГАЗ И ПОЛИМЕТАЛИ ОТ МОРСКА ВОДА “ ОТ ИНЖ. ЧАВДАР КАМЕНАРОВ И ИНЖ. ПЛАМЕН КАМЕНАРОВ !!! ИЗЛИЗА ЧИСТА ПИТЕЙНА ВОДА !!! ОСВЕН ТОВА БРАУНГАЗ УНИЩОЖАВА БИТОВИ И РАДИОАКТИВНИ ОТПАДЪЦИ !!!

 
7 Angelova
  18 май 2022 | 15:57 отговор
 

To4no go kaza sofiianci.koreniaci.stoi si na selo i si vzem i sybratiata pri teb.ideia si niama6 predi 35god.kakva 4istota be6e v Sofiia.Sofiianci sa vyzpitani a na selo kakvo da nau4i6 ot kravite

 
6 Иван Асен
  18 май 2022 | 15:33 отговор
 

Ако, на вас ви кажат ,че оттук нататък няма за ви даваме заплати,защото общината е на загуба,а пък вие работете защото така трябва макар и без пари всички вше писарушки вглъбени ежесекундно в телефоните си какво бихте направили?

 
5
  18 май 2022 | 15:30 отговор
 

Ако, на вас ви кажат ,че оттук нататък няма за ви даваме заплати,защото общината е на загуба,а пък вие работете защото така трябва макар и без пари всички вше писарушки вглъбени ежесекундно в телефоните си какво бихте направили?

 
4 Zvqr
  18 май 2022 | 14:05 отговор
 

Жалко е че, Българите са затъпели толкова много ! Уважаеми Сънародници : Повечето от Вас не виждат по-далеч от носа си ! Задайте си въпроса : Чий са тези транспортни фирми, кой има интерес от дестабилизацията на държавата ? Народа отдавна Го е казал : "Прост Народ - Калпава държава"

 
 
MarryAnn
18 май 2022 | 14:50

Ей, много обичате препинателните знаци май?! За нищо ги нямате...

3
  18 май 2022 | 13:07 отговор
 

За съжаление без стачки нищо не се постига.

 
2 Анонимен
  18 май 2022 | 12:21 отговор
 

Точно така се прави стачка - в Гърция като стачкуват всичко спира - даже каже не можеш да си купиш, а тук реват, че не можели да стигнат до някъде. Затова сме на това дередже, щото като не ни касае лично все ни е тая! Няма солидарност, а после ревем!

 
1 гого
  18 май 2022 | 10:43 отговор
 

Гадните Софиянци - да ходят пеш - като не им харесва да ходят да живеят на село - там няма протести и улиците са свободни - е най много някое старо магаре да препречи пътя за малко

 
 
пешо
18 май 2022 | 11:33

гаден селяк, ма драпаш за софия

Добави Коментар

Най-четени