Виновен, че е с БГ паспорт: Северна Македония 'уволнява' от Евровизия певеца си заради българско гражданство

Няколко дни след като тазгодишният представител на Северна Македония за Евровизия - Васил Гарванлиев, сподели публично, че има и български паспорт, избухна истински скандал.

Певецът гордо заяви, че той е и македонец, и българин. Оказа се, че баба му е била българка и че той има много роднини в страната ни. Васил Гарванлиев е категоричен, че не разделя България и Северна Македония на две държави, а за него той просто е роден "от другата страна на страната". Тези му думи предизвикаха фурор в страната, която представя за Евровизия, и в момента тече петиция за отстраняването му от конкурса.

View post on Instagram
 

С две думи - Северна Македония няма намерение да се представи с един прекрасен млад изпълнител с красив глас, защото в клипа му се виждаше българския трибагреник (кадърът с който впоследствие беше изрязан) и защото има и българско гражданство. И това, ако не е политика, то тогава кое е?

След като срещна люта реакция от страна на сънародниците си, певецът поясни, че е дал интервюто преди година, но съвсем не се оттегля от думите си. Той добави, че искрено се извинява, ако е обидил някого, но не би се извинил за това, което е.

View post on Instagram
 

Четете още: Майката на Мария Бакалова: Имам право наистина да се гордея с детето си