Семейството на модерната и любима изба New Bloom Winery се увеличи с още един слънчев представител. Този път новото попълнение е в най-лятната им серия Verano Azur. Винарната от години чертае новите хоризонти на родното винарство и представя световните винени тенденции и стилове, обогатени от българския тероар. Новото бяло вино Verano Azur запазва слънчевото си излъчване – с ярки цветни етикети и с лесно затваряне на винт. Виното е от италианския сорт Глера, по познат с името „prosecco”. Именно от него в Италия правят пенливото и така популярно едноименно вино.

У нас експериментаторите от New Bloom Winery са засадили 300 дка край с. Найден Герово и дават шанс на този сорт да разгърне потенциала си в неговия „тих“ вариант – т.е. без мехурчета, целунат от тероара на Тракийска низина. Това е поредното нестандартно предложение от производителя, който залага на малко популярни сортове. Освен Глера, избата работи с немските Дорнфелдер и Регент, които присъстват в сериите PIXELS и Face to Face и дават много добри резултати при отглеждането си в България. Ще разпознаете Verano Azur по цветните етикети, запазена марка на Verano Azur – този път в топло жълто.

Резултатът е вино с фин аромат с нюанси на пролетен цвят, цитрус и бяла ябълка. На професионален винен език се казва „усеща се деликатна барикова зрялост“. Това се дължи на факта, че част от виното е отлежалo в малки френски бъчви, обясняват ни експертите. Вкусът е сочен, с плодова хармония и апетитен финал. Verano Azur Глера е подходящо за консумация самостоятелно, а ако се съчетава с храна – си отива с паста, ризото, риби, пиле, прошуто и меки сирена.

Буквално името на избата New Bloom Winery означава нов разцвет, разцвет. Екипът й си е поставил за цел да прави вкусни вина, които да задоволят изискванията както на винения познавач, така и на хората, които тепърва започват да консумират вино. Техните марки са сред най-награждаваните на международни конкурси в последните години.

(в материала има продуктово позициониране)