Автор
Весела Георгиева

Войната на Хари и Меган продължава: в какво обвиниха кралското семейство този път?

Принц Хари обвини британския кралски двор в "мръсна игра" заради изтичане на вътрешна информация, предаде Ройтерс.

Той говори в нов трейлър от дългоочакваната документална поредица на стрийминг платформата Нетфликс за него и съпругата му Меган Маркъл.

Първите три епизода от продукцията ще бъдат пуснати в четвъртък, съобщиха от Нетфликс на фона на спекулации какво ще кажат херцогът и херцогинята на Съсекс за другите кралски особи.

View post on Instagram
 

След като Хари и Меган се оттеглиха от кралските задължения пред две години и се преместиха да живеят в Калифорния, те предизвикаха критики към британската монархия и обвинения в расизъм, припомня Ройтерс.

В интервюта принцът каза, че сега почти не общува със семейството, най-вече с баща си - крал Чарлз Трети, и с по-големия си брат - принц Уилям, който е престолонаследник.

"Никой не знае цялата истина", казва Хари в разпространения трейлър. "Ние знаем цялата истина".


В краткото видео той говори за хора, работещи за кралския двор, които дават информация на журналистите - проблем, който принцът нееднократно е споделял.

"В семейството има йерархия. Знаете, че има теч на информация, но има и насаждане на истории", казва Хари. "Това е мръсна игра."

Глас, който изглежда също е на Хари, говори за "болката и страданието на жените, които се омъжват в тази институция", докато вървят кадри с изображения на Даяна, покойната майка на Хари и на снаха му Кейт, пише БТА.

View post on Instagram
 

За последен път херцозите на Съсекс разказаха за своите отношения с другите кралски особи в интервю с Опра Уинфри през март 2021 г. След това британската кралска фамилия потъна в една от най-големите си кризи от последните години.

Първият трейлър от продукцията беше пуснат миналата седмица и съвпадна с пътуването в САЩ на престолонаследника Уилям и съпругата му Кейт. Визитата им, която е първата в страната от осем години насам, беше засенчена и от расистки скандал, включващ 83-годишната кръстница на Уилям.

Сега кралската фамилия се подготвя за още разкрития от Хари и Меган, когато започне излъчването на сериала по-късно тази седмица, отбелязва Ройтерс.

Междувременно стана ясно, че Хари и Меган Маркъл поемат управлението на компанията си "Арчуел", след като старши сътрудник се оттегли от поста си, предаде ДПА.

Говорител на херцога и херцогинята на Съсекс каза, че сега те ще поемат "пълното ръководство" на своите медии и благотворителна фондация "Арчуел".