Всяка кралица има нужда от една Меган Маркъл, която да я сложи на мястото ѝ

Кралицата е в шок! Меган Маркъл избра свободата и птичето излетя от клетката. Всъщност тя не само е шокирана, тя не може да повярва...Нахаканата ѝ снаха отказва да играе ролята на кралско чучело и да се задоволява с трохите, които високомерните ѝ нови роднини ѝ подхвърлят. С цената на това да им тича по свирката. Меган не е от лесните, и каквото и да мислим за нея, определено е момиче с характер. Евала!

И ако англичаните са свикнали открай време да въртят всички на малкия си пръст и да си играят със света, този път номерът им не мина. Появи се Меган, на която не ѝ пука и взе живота си в ръце, вместо да е кукла на конци и да се чуди с какъв тоалет да блесне. При това добре си направи сметката. Меган не е Кейт, макар и двете да са момичета от народа. Има разлика. Докато родителите на първата са направили всички компромиси, за да проправят с лакти път към висшето общество на дъщерите си, в Америка едно малко момиче с проблемно семейство и цветнокожа майка се е научило само да се справя, да се бори и да отстоява принципите си на свободен човек.


Англия избра Брекзит, но Меган им натресе Мегзит! Аз ви напускам, останете си в мъглата...

Меган скоро ще стегне куфарите и ще отлети зад океана, оставяйки дълбоки пукнатини по захаросания кейк, с който Елизабет II подслажда следобедния си чай. Удар, който монархията вече е преживяла, когато кралицата е била на 10 години и вероятно помни. През 1936 година друга американка, пак разведена и със спорна репутация, е причина кралят на Великобритания Едуард VIII да абдикира и да се откаже от трона в името на любовта си към Уолис Симпсън. "Англия не ми е простила, и аз не съм простила на Англия!", са последните думи на Уолис Симпсън, преди да почине. Ще прости ли Англия този път на Меган? Ще трябва, ако иска да докаже на света, че в 21 век има смисъл от монархията като форма на управление.

Не стига това, ами Меган повлече със себе си принц Хари и сладкия Арчи. Впрочем, случайно ли, след като дълго са обмисляли решението си, както написаха Меган и Хари, те решиха да го обявят навръх рождения ден на Кейт Мидълтън, любимката на кралицата? Да засенчат празника ѝ? Да покажат на Елизабет II, че не им пука, че не държи снимката им на бюрото си.


В момента светът е потънал в догадки и хипотези какво се крие зад изненадващия ход на Меган и Хари. Появиха се предположения, че Меган всъщност е била изгонена от кралицата, или че почти стогодишната Елизабет II сама е режисирала сапунката, за да вкара интрига в мрачните покои на Бъкингам. Едно е сигурно - Меган няма да се спре, ще направи, каквото си е наумила, но и няма да умре от глад. Все пак успя да се ожени за принц, чиято майка, лейди Даяна, цял живот търпя тираничните изцепки на свекърва си.


Тепърва Меган и Хари ще създават сюжети и ще се следи всяка тяхна стъпка във филм, в който не само главната роля е отредена на американската актриса. Това е нейният филм и тя режисира сюжета. Нищо, че преди часове дори кралският готвач я нарече "гладна за слава", а мъжа ѝ квалифицира като "вятърничав". Керванът си върви, но този път не на фона на официалния химн на Великобритания "Бог да пази кралицата", а на пънк версията му на Sex Pistols. Припомняме, че парчето излиза за първи път на 27 май 1977 във връзка със сребърния юбилей на Елизабет II. Сингълът представлява директна атака срещу монархията, определящ управлението на кралицата като „фашистки режим“.