Мия Кършнър е втората българка в изключително популярния сериал в Америка - “Дневниците на вампира”, продуциран от телевизия CW.

Хубавицата се включва в телевизионния хит като сладката, но опасна съпруга на учителя по история Аларик, която освен това се оказва и майка на другата българка в поредицата - Нина Добрев. Участието на Нина в "Дневниците на вампира" я нареди сред най-търсените млади актриси в Холивуд и й осигури статуетка от “Тийнейджърските Оскари”, съобщава в. "Труд".

Най-любопитното е, че двете българки имат поразителна физическа прилика. Друг интересен факт е, че и двете са от Торонто, Канада. Мия е родена там, а Нина - в София, но е заминала, когато е била на 2 годинки.

Кършнър влиза в сериала само за 4 епизода за ролята на Изобел Флеминг. Това не е първата шантава задача за Кършнър на екрана. В Холивуд я наемат да играе фатални, мистериозни или сексуално разкрепостени жени. Двете българки имат общи сцени, но и извън снимачната площадка се разбират на английски, тъй като българският не е силата на Мия (тя говори френски и иврит).

35-годишната брюнетка е дъщеря на българската еврейка Ети - учителка в Торонто, и немеца Шелдън, журналист от The Canadian Jewish News. Баща й е роден в лагер за емигранти веднага след Втората световна война. Мия е внучка на оцеляла от Холокоста. Майка й емигрирала в Израел, където се запознава с баща й.

Може би българската жилка нарежда брюнетката на 37-о място в списъка на стоте най-сексапилни жени в Холивуд. Зад гърба си Мия има участия в над 40 тв сериали и филми, между които “24”, “L-връзки” и снимания в България “Черната далия”. Там тя си партнира със Скарлет Йохансон, Джош Хартнет и Хилъри Суонк.

Вторият сезон на сериала започва на 9-ти септември