Автор
Woman.bg

Втори женски благотворителен футболен турнир

На 05.12.2010 г. от 13.00 ч. в новата мултифункционална сграда на Националната Спортна Академия „Васил Левски“ще се проведе Втори благотворителен женски футболен турнир.

Организатори на благотворителното събитие са служители на фирма „Глобул“ и танцова школа „Фолклкорика“. Целта на провежданите събития е набиране на парични средства, които в последствие се даряват на нуждаещи деца, домове и др. Към първия турнир беше проявен голям интерес, което ни вдъхна увереност да продължим с благотворителните каузи и да организираме повече такива турнири.

Първото за годината събитие беше проведено през месец октомври в подкрепа на Комплекс за социални услуги за деца и семейства, гр. София. Със събраните средства бяха закупени хранителни продукти на стойност над 500 лв.

Същността на турнира е организиране на футболен мач. За целта участниците са разделят на шест женски отбора от по 6 човека. Има осигурен рефер и доктор. Всяко полувреме трае по 10 минути. След финала на турнира сме се погрижили за настроението на присъстващите, като сме подготвили забавна програма.

Всички, които желаят да присъстват, ще могат да дадат своя принос към каузата в размер на 5 лв., а от своя страна участниците също ще трябва да заплатят такса 10 лв.

Събраните пари ще бъдат дарени на нуждаещите се и съответно, колкото повече се отзоват, толкова повече радост ще можем да дарим. За лого на турнира, деца от 192ро СОУ " Христо Ботев " нарисуваха картинки с големината на значка. На всички присъстващи ще подарим по една малка рисунка. Като идеята беше именно деца да се включат в каузата.