Въпрос на деня: Как ви понасят жегите?

13 юни 2012 | 11:16
4461
4
4

След дъждовната пролет се молехме да изпече жарко слънце, което да приветства лятото и да ни подмами към морето.

Сами на себе си можем да кажем – внимавайте какво си пожелавате, че току виж се сбъдне! Искахме жега, ето ни жега.

Единственият проблем с нея е, че сме все още в града. Ако се намирахме в близост до воден басейн, независимо дали на морето или в планината, тогава положението нямаше да бъде толкова критично.

В чест на обявения в почти цяла България код Жълто си седим на климатик в офиса, със затворени прозорци и мантри за предпазване от топлинен удар на излизане от хладната сграда.Като цяло положението с жегите в момента е следното – жълт код, заради високи температури е обявен в областите Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Кърджалийска, Хасковска, Старозагорска, Сливенска, Ямболска, Бургаска, Варненска, Шуменска, Търговищка, Русенска, Великотърновска, Плевенска, Ловешка, Разградска, Силистренска.

Времето е потенциално опасно, предупреждават от НИМХ. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но ни съветват да сме внимателни.

Вие как се справяте с разгорещилото се лято?

Още по темата

Коментари

4 Mimsi
  13 юни 2012 | 15:43 отговор
 

Супер предпочитам жегите, отколкото да мръзна зимата...

 
3 top
  13 юни 2012 | 12:55 отговор
 

Мразя жегата! Добре че Витоша е наблизо :)

 
2 Нина
  13 юни 2012 | 12:54 отговор
 

Предпочитам жегата пред студа, проблема ми е в това, че съм ученичка втора смяна и в училище е нетърпимо. Вярно, че не е готина гледка на разни тийнейджъри да им се виждат прашките и бюста, но просто няма как да сме с дори с тениски, понеже сме хораи се потим и определено не е приятно да миришем на пот, а напоследък мирише просто отвратително из коридорите.Но иначе ми е приятно дори в най-голямата жега да съм навън.

 
1 Мария
  13 юни 2012 | 12:12 отговор
 

Течности, леки храни, по възможност не излизам навън през най-горещите часове и колкото и да не ми се иска - климатик. И разбира се ако мога бягам на някое прохладно място. Не обичам жегата изобщо, предпочитам студа.

 

Добави Коментар

Най-четени