Автор
Woman.bg

Възможно ли е? Съпругата на емира на Дубай се скри от него в Германия!

Принцеса Хая – съпругата на шейха на Дубай - Мохамед бин Рашид ал-Мактум, е избягала от родината и мъжа си, твърди британският Sun.

Освен че го е напуснала заедно с децата си, принцесата е взела със себе си и 31 млн. паунда.

В статията се казва, че жената на дубайския шейх, чиито следи се губят от февруари насам, е потърсила убежище в Германия със сина и дъщеря си. От новината става ясно още, че там тя незабавно била подала молба за развод със съпруга си.

Принцеса Хая със съпруга си - Мохамед бин Рашид ал-Мактум

Историята предизвика бурни реакции в политическите среди и съответно дипломатическа криза между Германия и Обединените арабски емирства, където шейхът е вицепрезидент и министър-председател, както и владетел на столицата Дубай.

Твърди се, че емирът е изпратил писмо до властите на Берлин с молба да върнат на страната му 45-годишната принцеса, 7-годишният им син Зайед и 11-годишната им дъщеря Джалила. Отговорът на германските власти обаче бил категорично „не“, тъй като защитата на принцесата и децата ѝ била в ръцете на служители по сигурността.

От своя страна принцеса Хая споделила на приятели, че е предпочела Германия пред Великобритания, тъй като не била сигурна, че британските власти нямало да я върнат в Дубай.

69-годишният шейх, чието богатство се оценява на над 9 милиарда паунда, е запален фен на конните надбягвания и собственик на състезателен кон. За пръв път от 28 години обаче този месец той пропусна прочутото конно надбягване Epsom Derby, а две от конюшните му, използвани за тренировки на конете, близо до Нюмаркет, Съфолк, останаха затворени.

Хая бинт Хюсеин е родена на 3 май 1974 г. Дъщеря е на йорданския крал Хюсеин и третата му съпруга кралица Алия. Завършва Оксфордския университет със специалност "Философия, политически науки и икономика". В миналото е била професионална състезателка по конна езда, член е и на Международния олимпийски комитет.

Четете още: Еманципираните принцеси на Ориента