Автор
Ева Лъчезарова

Я, мъжете паркирали по-добре от жените!

Според немско проучване, чиито автор е жена, мъжете са с около 5% по-добри при паралелно паркиране от жените. Те се справят по-добре и с успоредното паркиране.

По време на тестовете, в които доброволци паркирали на няколко пъти лека кола, се оказало, че на жените са им нужни по средно около 20 секунди повече. Въпреки това те не постигали по-добри резултати.

Учените твърдят още, че мъжете имат по-добра координация и пространствена ориентация, тъй като мозъкът им може да „обработи" по-бързо сменящата се позиция и скоростта на колата.

Доктор Клаудия Волф решила да проведе проучването, тъй като навсякъде около себе си чувала коментари относно това колко лоши шофьори са жените по принцип.

Въпреки резултатите, тя твърди, че все пак мъжете нямат кой знае какво предимство спрямо жените, що се отнася до паркирането.

Освен това трябва да добавим, че проучването е било извършено с Ауди А6 автоматик и вероятно голям процент от нас, които сме свикнали да паркираме кола „с ръчки", ще можем да се справим по-добре от споменатите мъже-доброволци.