Актрисата от хитовия сериал „Стъклен дом”, бивш модел и носител на титлата „Мисис България 2004”, е жена с много лица - може да бъде и кучка, и ранима жена, познала болката и изтърпяла истински физически тормоз. Тя разкрива пълната истина за себе си в откровено интервю за новия брой на сп. Максимум.

Яна Маринова признава, че в живота си е имала ситуации, в които е постъпвала като героинята си Елена: „На нея ценностната й система и приоритетите й са сгрешени, но много от реакциите и поведението й съм използвала в живота си, но просто срещу правилните хора. Не можеш да живееш в един материален свят, в който играта е прецакай другарчето си и ти да се усмихваш, да си мил и да поддаваш и другата си буза. Да, успявам да простя и да започна отново, но на простака с юмрук в челото, за да седне по задник.”



Яна издава, че нейното най-силно оръжие за спечелване на мъжкото внимание е искреността. Тя обича живота си и хората в него - сина си Никола и съпруга си Тихомир (Тихомир Винчев е собственик на „Славия Спортес” и работи като каскадьор за чужди филмови продукции).

Когато се запознават с настоящия си мъж, и двамата са женени. „И двамата се разведохме и направихме сериозна крачка, това в онзи момент предизвика някакви ситуации...сега обаче всичко е наред. Просто се влюбих в Тишо. По-скоро влюбих се в себе си, той е като мен. Съблазних го точно с вътрешното си самочувствие, не съм се притеснявала дали ще ми откаже или дали ще ме разбере погрешно” – казва Яна.

„Тишо хем е голям мъжкар и в същото време е и майчица, и бащица. Харесвам точно това в него - не напудрената мъжественост, а реалното му самочувствие. Той е много екстремен и луд и в същото време много добър. Харесвам красивите усмивки и засмените очи на мъжете, също като неговите. Мъжът до мен трябва да е супер широко скроен и свободолюбив” – не може да нахвали връзката си Яна.

Яна признава, че в живота си никога не би се влюбила в „лошо момче”. Причината за това се корени в младостта й, когато на 16 години се влюбва в боксьор на 18 години. „Той тръгна да краде и да се друса и в един момент започна да ме бие. Дори ме простреля в крака. И в един момент се запознах с бившия си мъж, тогава той дълго време се опитваше да ме спаси от него, направо го и аз се ожених за спасителя си.”



В момента синът на Яна Маринова живее при бившия й съпруг. Тя заявява по повод на коментарите по неин адрес, че е лоша майка: „Нормално е така да си мислят хората, защото не я работят тази работа и няма как да разберат графика ми и какво е да ти се обадят по всяко едно време и ти да трябва да отидеш на снимки. Какво правя в този момент с детето ми. По-добре да е при баща си. Бившия ми мъж има приятелка, те имат малко дете и Никола е привързан към сестричката си и се чувства много добре. Разбира се, той идва с нас на море, планина, на ски. Има си стая в нашата къща и когато иска спи при нас”.

Яна е категорична, че не желае второ дете от новия си съпруг.