Автор
Woman.bg

Японската принцеса, която наруши правилата и се омъжи по любов

Японската принцеса Аяко направи нещо смело, за мнозина дори немислимо. Тя загърби кралските си корени и се впусна смело в любовта си с обикновен гражданин. Вчера принцесата се омъжи и официално се отказа от титлата си, статуса си, за който всеки обикновен човек може само да мечтае и дори от парите си. Нещо което мъжките представители на императорското семейство не са задължени да направят, ако се оженят за дама от народа. След като каза „Да“ на любимия си човек и се отказа от кралската си титла, Аяко получи еднократна финансова помощ в размер на 950 хил. долара за разходи до живот.

И въпреки че вече няма да бъде принцеса и се отказа от сигурния си живот, за да бъде съпруга, Аяко изглежда щастлива и напълно сигурна в избора си. Нейният избраник е бизнесменът Кей Мория, който работи в транспортна фирма.

За големия ден Аяко бе избрала кимоно в традиционните за Япония ярки цветове. Дамата бе издържана в жълто с красиви украски. Под кимоното се подава дълга лилава пола. За втори сватбен тоалет, принцесата заложи на червено кимоно. Младоженецът бе в изискан официален костюм с черно сако, сива враторъзка, бяла риза и сиви панталони.



След частната сватбена церемония, двойката дала изявление и пред медиите.

„Винаги ще подкрепям Аяко и вярвам, че държейки се ръка за ръка, ще създадем щастливо семейство.“, сподели Кей Мория.

„Аз съм благословена и изключително бладоарна. Днес напускам императорското семейство, но завинаги ще остана вярна в подкрепата си към Нейно и Негово Величество.“, добави Аяко.

Една красива съвременна приказка...

Четете още: "Лошият" му късмет го спаси от сигурна смърт