Автор
Веселина Петрова

За какво използват YouTube канала си най-красивите близначки в света

На 7 юли 2010 г. в семейството на Джаки и Кевин Клементс се раждат близнаци – дъщерите Ава и Лия. Момичетата излизат на бял свят четири седмици и половина по-рано, но са абсолютно здрави. Няколко години по-късно ги наричат най-красивите близнаци в света и се превръщат в едни от най-младите инфлуенсъри и деца-модели.

Всичко започва с раждането им.
Когато майка им – Джаки, публикува техни снимки, следват коментари, колко са красиви. Всички настояват момичетата да се пробват като модели.
Джаки обаче не харесва идеята, защото не искала дъщерите ѝ да работят от деца и да нямат детство. Но след това направила няколко снимки за семейния албум. Видяла колко са фотогенични и когато станали на 6 месеца, ги записала в модна агенция в Лос Анджелис.


За съжаление, никой не им обърнал внимание. Семейството има и по-голям син, който по това време е на две годинки. На младата майка ѝ било трудно да съвмести режима на всички и идеята за моделството отпаднала.

За нея щастието на децата стояло на първо място. И дъщерите ѝ имали право на глас за всичко, свързано с тях. Джаки вярва в знаците на съдбата и в числата. Любимото й число е седем. А на 7 юли 2017 г. близначките навършили 7 години. И майка им отново решила да помисли за бъдещето им. Двете момичета ходели на танци и плуване. И тя им предложила да се пробват като модели, разказва Daily Mail.

Ава и Лия приели идеята с радост. За щастие съседката им имала нужда от модели за своя новооткрит бутик. Така Джаки получила професионални снимки, а съседката – невероятни модели. Отговорът от агенциите за модели дошли веднага. И Джаки подписала договори с две от тях.

View post on Instagram
 

Скоро след това ги поканили на снимки за Barbie. И момичетата били затрупани с предложения за работа. Към тях се присъединил и по-големият им брат, въпреки че той доста отстъпва на Ава и Лия по популярност.

Сега 10-годишните девойки работят с LA Models и вече имат зад гърба си снимки за най-големите модни марки. Родителите им обаче много внимават те да водят нормален живот и да посещават училище.
Имат и свой Инстаграм профил @clementstwins, в който публикуват снимки. Първоначално той служел като портфолио, но сега има повече от 1,7 милиона последователи. Профилът се управлява от майка им, която не им позволява да контактуват лично с хората.

View post on Instagram
 

Джаки създава и YouTube канал, който посвещава на семейството. За съжаление вместо да послужи за популяризиране работата на близначките, той е използван от тях да търсят донор на костен мозък за баща им. Миналата година 39-годишният Кевин се разболява. Откриват му агресивна форма на рак. За да бъде спасен, трябва донор на костен мозък.

Ава и Лия се включват активно в търсенето. Публикуват информация в YouTube. Но се оказва, че родният брат на Кевин е най-добрият вариант. В началото на февруари се случва операцията. Тя е успешна. Сега лечението продължава. Кевин благодари на брат си, а Джаки нарича „моят герой”.

View post on Instagram
 

В момента семейството спазва всички мерки, заради коронавируса. Кевин е с отслабен имунитет и трябва много да внимава.

До април Ава и Лия не са на училище, а едва в края на месеца имат планирани фотосесии. Те винаги са с майка си, когато тя ходи в клиниката, в която е бил баща им. Всички се надяват един ден това да свърши и да се радват заедно един на друг.