Автор
Woman.bg

За "Лайънс клуб София Витоша“ граници няма

В навечерието на деня на християнското семейство и на прага на най-магичния месец в годината, мислите за магия и доброта, за любов и щастие, за помощ и съпричастност стават съвсем осезаеми. Часове преди началото на един от 12-те велики християнски празника - Въведение Богородично – денят, в който вярващите приемат Свето причастие, а с него и нови сили за духовен растеж и борба със злото, прекрасните благотворителки от „Лайънс клуб София Витоша“ събраха отново съмишленици, за да творят чудеса.
На ежегодната си благотворителната гала вечер те показаха за пореден път, че само заедно можем да направим света по-добро място за живеене, особено за тези, които сами не могат да се справят с тежките здравословни и социални проблеми.
Дамите от „Лайънс клуб София Витоша“ демонстрираха по безапелационен начин, че мотото на клуба „Ние служим”, не е просто изречение, а е пътеводна светлина в живота им и призив за всички останали. Дълго ще останат в сърцата на присъстващите и думите на едно незрящо дете, което призова от сцената “Никога, никога не си поставяйте граници!”.

„Лайънс клуб София Витоша“ е създаден през 2007г. и вече има в актива си много успешни и затрогващи инициативи. Сред основните програми са превенцията и борбата с очните заболявания, наркоманията, онко-заболяванията, както и подпомагане на културата и образованието в България. Общата стойност на дарени средства за подобни благородни каузи надхвърля над един милион лева, което само доказва колко отдадени и посветени на обществените интереси са дамите от „Лайънс клуб София Витоша“ и техният кръг от приятели.

По време на вчерашната благотворителна вечер „Красотата на традициите” САМО от разиграния търг на 23 предмета (между които: екип на сноубордистката на Александра Жекова с личен автограф, трико на Армен Назарян, картина от Анна Янева, икони и много други предмети на изкуството) се събраха над 96 600 лева.
В допълнение, средства бяха събрани и чрез кувертите и благотворителните дарения по време на вечерта. Общата равносметка от няколко часа добротворство бяха 147 800 лева!!!

Членовете на „Лайънс клуб София Витоша“ вярват, че бъдещето е в нашите деца и, въпреки че поставят здравето на първо място, мислят, че и обучението е също толкова важна част за израстването на децата. Ето защо, с част от набраните вчера средства ще подпомогнат изявени българчета в областта на изкуството, науката и спорта, а по-голямата част ще бъде използвана за изграждане на Лайънс центрове, а именно: Дневен център за активна рехабилитация на деца с проблеми в развитието, Център за обучение в професионални умения на младежи с увреждания. Ще бъдат закупени и професионални инструменти за Музикално училище "Любомир Пипков".

За добрите дела са нужни съмишленици - хора, които вярват в доброто. Именно такива артисти се включиха безвъзмездно в зашеметяващата музикално-артистична програма. Сред звездните приятели на „Лайънс клуб София Витоша“, които се погрижиха за доброто настроение на гостите бяха Стефан Илчев, Владо Димов, Артур Нодосян, децата от балета на Ефемия Фард, както и водещите - Гери Дончева и Драгомир Драганов.