Забрани като за световно в Катар: не смей да спиш с жена, за която не си женен

23 ноември 2022 | 17:08
6377
4
Инстаграм, Getty images
4

По-малко от 24 часа преди старта на Световното първенство по футбол в Катар феновете, които отидоха да подкрепят своите любимци на място, останаха изненадани.  Продажбата на алкохол на стадионите бе забранена. Извън зоните на стадионите алкохол има, но на доста солени цени.

На стадиона можете да си купите бира, но... безалкохолна - за скромните 7 евро. Някои от феновете коментират, че е трябвало да ги информират за това по-рано. Други пък уважават домакина и неговите традиции.

"Досега не е имало мюсюлманска държава, която да домакинства подобен форум. Вероятно за Катар е важно да покаже на света своята култура и своя начин на живот", смята Джина Родригез, мексиканска фенка, в репортаж на БНТ.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Qatar (@qatar)

Местните жители пък са на мнение, че решението на ФИФА е повече от правилно.

"Алкохолът създава само проблеми. Нямаме нужда от пияни фенове наоколо", убеден е Халид, жител на Катар.

Достъп до напитки има, но във ВИП-зоните, а също и в някои фен зони, които не са в непосредствена близост до стадионите. 14 евро струва бирата в официалните фен зони. Ако добавите и сандвич, цената скача на 30 евро.

Алкохолът обаче е най-малкият проблеми на феновете.

Оказва се, че държавата-домакин има доста строги закони и те няма да бъдат пренебрегвани, заради чуждите гости, които не ги зачитат.

Ако фен прави извънбрачен секс по време на Мондиала в Катар то той ще има много големи проблеми. Ако бъдат хванати прелюбодейците, те могат да отнесат сериозна глоба и дори затвор. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIFA (@fifa)

Ако не дай си боже ви хванат с наркотици, може да отнесете дори смъртно наказание... Глобите за употреба наркотици започват от 50 000 евро, поне 9 години затвор и дори смъртно наказание. 

Английските власти са отправили предупреждение към своите фенове да внимават какво правят в Катар, защото може да не се разминат само с глоба, но с години затвор или смъртно наказание. 

Любопитен е случаят и резервните екипи на отбора на Белгия - на яките имаше думата "любов", в подкрепа на ЛГБТ- общността.

ФИФА спря и Еден Азар, който имаше намерението да излезе с капитанска лента в цветовете на дъгата в първия мач на отбора си в група F.

ФИФА призова да се мисли главно за футбол, а не за политика.

Реално погледнато футболът е игра и би трябвало всички, отишли в Катар, да са там, заради играта. Не заради бирата, пържолите или секса. Какво по-готино нещо от това да се насладиш на любимата си игра и в същото време да се запознаеш отблизо с една различна от твоята култура? Без да налагаш своята?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIFA (@fifa)

Но както се казва, ще поживеем и ще видим. Дано не се стигне до сблъсъци и проблеми. Би било жалко. Още повече на фона на безбройните коментари, че държавата не е заслужила с нищо това домакинство, че нарушава човешките права, че има какво да се желае по отношение на жените и техния живот, че футболът в Катар никога не е бил приоритет... Темата за правата, подкупите и желанието на Катар да влезе в центъра на световното внимание остава.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIFA (@fifa)

Но както каза Стоичков по време на срещата си с папата, Цар Футбол е най-добрият посланик на мира. Да се надяваме, че е така... И бирата не би била проблем, когато става въпрос за милиони фенове по цял свят, които преживяват с любимите си отбори. Футболът е емоция. Сбъдване на мечтите на момченцата по цял свят, които заспиват с надеждата, че един ден ще бъдат толкова големи, колкото голмайсторите на любимия отбор и ще се докоснат до бляскавата купа. Нали?

Още по темата

Коментари

4 Хари
  04 декември 2022 | 01:21 отговор
 

Голям праз че не зачитали извратените,що не направят референдум,колко българи са съгласни с тея ЛГБТ,натресоха ни гей паради без да се съобразяват с народа,ние сме християни и такава перверзия не приемаме,или вече се отричаме от Православната църква в името на западната педерастия

 
3 Към Марги
  25 ноември 2022 | 11:06 отговор
 

Естествено ,че има църкви в Катар и почти всички мюсюлмански държави.

 
2
  24 ноември 2022 | 10:16 отговор
 

Да питат кой плаща на Европа и участва в много уж европейски големи предприятия и банки ... Саудитска Арабия, Катар, ОАЕ ...

 
 
24 ноември 2022 | 10:18

Deutsche Bank,Siemens, VW са само няколко от обширното портфолио на Катар.

1 Оня
  24 ноември 2022 | 02:58 отговор
 

Това означава ли че когато дойдат в Европа ще зачитат нашите закони и наща култура.Или ще се чувстват дискриминирани.И пак ще бъде тяхната воля?

 
 
:)
24 ноември 2022 | 22:48

Да . Точно защото при тях са забранени тези неща , а принас са повече от разрешени … хващат самолета и хоп при нас , кеф им проститутки , кеф им алкохол или наркотици . При тях не може такъв живот да се води , нито от туристи .

 
Марги
25 ноември 2022 | 01:07

Ами в Европа отдавна се зачита само волята на навлеците мигранти мюсюлмани само!

 
Марги
25 ноември 2022 | 01:10

Щом и джамии им строят! Мекотелите европейци обезобразиха Европа с глупавата си толерантност!Да сте видели християнски църкви в техни държави?!

 
Оня2
04 декември 2022 | 01:25

Точно наща защо не,виж ако идат в Дания там е нормално двама брадати пендела да се млящат,в автобуса и ти да се чудиш как да закриваш очите на детето си

Добави Коментар

Най-четени